מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
האם אתה נינג'ה של חריף - או – סחבק של מתוק?
שרות מזון+ 
 

יש כאלה שמתים על מאכלים חריפים וישנם גם אחרים שלא יכולים לעמוד בפני טעמים מתוקים. לפיכך התגבשה לה תיאוריה שמחלקת את בני האדם לפי העדפותיהם.
אוהבי החריף נחשבים בדרך כלל לסוג של "נינג'ות". האוכל מהווה עבורם אתגר — הם נהנים מתחושת הצריבה, אוהבים הרפתקאות וסיכונים, ובעקרון מוכנים ללכת עד הקצה. בתחום האוכל הם מעיזים להתנסות במסעדות חדשות ובמאכלים לא מוכרים.
לעומתם אוהבי המתוקים יכולים להיחשב לסחבקים נעימים ורכים.
עובדה שאנשים ידידותיים נחשבים "מתוקים".
כעת דמיינו לעצמכם את השילוב האקזוטי בין מתיקות של חלב קוקוס לבין חריפות של פלפל אדום— חגיגת הטעמים הזאת מתרחשת במתכון פשוט לרוטב דגים.
רוני ריבלין, שף קפה יפו: "חשוב להבחין בין חלב קוקוס לבין מי קוקוס. לפעמים שואלים אותי אם אפשר להשרות פתיתי קוקוס יבשים במים רותחים. עבור המתכון הזה אני ממליצה לקנות חלב קוקוס בקופסה מפני שהוא סמיך ויש לו אחוזי שומן גבוהים יותר שדרושים למרקם הנכון. ושימו לב שאפשר לשמור את החלב קוקוס בקירור רק מספר ימים לפני שהוא מתקלקל ".
מתכון לרוטב חלב קוקוס ופלפלים אדומים עם כוסברה
באדיבות רוני ריבלין, שף קפה יפו, בית לאוכל ותרבות
צילום: עדיאל דוד
החומרים הדרושים:
1 קופסה חלב קוקוס (לא מי קוקוס!).
4 פלפלים אדומים בינוני-גדול.
חופן כוסברה (רק עלים, בלי גבעול).
מלח (לפי הטעם).
אופן ההכנה:
1. שמים חלב קוקוס במחבת רחבה על אש קטנה כדי לצמצם אותו (לאדות ממנו נוזלים) עד שהוא נהיה מרוכז וסמיך.
2. שורפים את הפלפלים על האש. מכניסים מיד לקופסא עם מכסה ונותנים להם להזיע.
3. מקלפים אותם, מוציאים את הפנים וכל הגרעינים.
4. שמים במג'ימקס את הפלפלים ועלי הכוסברה עד שמגיעים למרקם של קרם, מתחילים להוסיף לאט לתוך המעבד את החלב קוקוס עד למרקם בהיר שמחבר בין הטעמים.
5. מוסיפים מלח לפי הטעם.
כעת הרוטב מוכן - בתיאבון!
קפה יפו, בית לאוכל ותרבות | עולי ציון 11, שוק הפשפשים 
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים