הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
יקב בלב מדבר

בישראל יש כבר מספר אזורי יין מובהקים ואופייניים. בתחילת הדרך נטעו כרמים באזור השפלה וזיכרון יעקב ביוזמתו של הברון רוטישלד. בהמשך התרחבו הנטיעות גם לאזורי הגליל, רמת הגולן ולאזור הרי ירושלים. המילה האחרונה בענף  היין היא  -  המדבר- בדרום הארץ.

 ישראל פרקר*
----------------
 www.wines-israel.co.il
 

קסם המדבר משך אליו מאז ומתמיד חלוצים המנסים לשבות את רגעי המסתורין שלו ואיזו דרך נפלאה לעשות זאת באמצעות יין.
בחוות הבודדים שבנגב, ביקבי ברקן, יתיר, שדה בוקר וביקב אורנה צ'ילאג כבר משתמשים  בענבי המדבר – הנגב -  לעשיית היינות המשובחים שלהם.
לאחרונה הוקם, יקב מדבר -  Midbar Winery – יקב הדרומי  הממוקם באזור התעשייה בערד.
. Midbar Winery מצטרף לחזון יין ישראלי מדברי, העשוי מענבים שמקורם בכרמים מובחרים ברמת הנגב, אזור ההר הגבוה - כ800 מ' מעל לפני הים בנחל צין.
מאחורי מיזם הקמת היקב עומדת עורכת הדין דנה וולף.
וולף: "למשפחתי בית איכרים קטן בטוסקנה בלב כרמי הקיאנטי. במהלך חמש-עשרה השנים האחרונות, אנחנו לומדים לשתות יין, לומדים לטעום יין, מדברים יין, מתעניינים איך עושים יין וכל אותן שנים חולמים יום אחד אולי גם לעשות בעצמנו. החלטתי לאזור אומץ ולממש את חלום היין. אני רוצה לייצר יין טעים ואיכותי שנעים לשתייה, כפי שאנחנו אוהבים".
ב-Midbar Winery מתמקדים ביינות לבנים אך הם לא מוותרים שם גם על סדרות של יינות מדבריים אדומים.
היינן יעקב  אוריה אשר הוכיח כבר שאפשר לעשות במדבר יין בלתי שגרתי ביקב אסיף שהיה בבעלותו, יוביל את ייצור היין ועמו הכורם ערן רז, אחד מהחלוצים בתחום חקלאות היין המקצועית בנגב..
החל מבציר 2012 מתכננים ביקב להפיק כ- 30,000 בקבוקים ותוך 3 שנים, עד לבציר 2015, יהיו יינות היקב אזוריים לחלוטין, כאשר כל הענבים יגיעו מכרמים באזור מצפה רמון. קיימת גם כוונה לעודד נטיעות נוספות, ברמת ערד.
 
* * *
מעניין לקרוא את רשמיו ודעותיו של היינן יעקב אוריה על יינותיו החדשים שנחנכו לאחרונה.

סמיון-סוביניון 2010
 זני בורדו האדומים פופולאריים מאוד בישראל. אך משום מה, הזנים הבורדולזיים הלבנים לא קיבלו כאן תשומת לב נאותה. וגם אם הסוביניון בלאן מעט מוכר, הרי שהסמיון, שהינו לב הממסך הבורדולזי, "זכה" להתעלמות כמעט מוחלטת. מדובר בזן אצילי ומופלא, בעל כושר התיישנות והשתבחות יוצאי דופן. לכן ביין זה שהוכן בהשראת יינות בורדו הלבנים. הסמיון תופס את קדמת הבמה. הוא נותן לממסך תחושת רכות, כאשר הסוביניון בלאן המלווה אותו נותן לו חדות, ארומאטיות ומיקוד. שני הזנים תססו יחד, כאשר חלק מהיין (20%) תסס והתיישן על שמריו בחביות עץ אלון דשות למשך 6 חודשים.
זהו יין לבן בצבע זהוב בהיר, גוף בינוני בעל עמוד שדרה חומצי,  עם ארומות וטעמים של ליים, קליפת לימון, גויאבה, תבלינים אקזוטיים, קיוי נקטרינות, מינראליות וסיומת חומצית ארוכה. הסמיון מאפשר ליין השתבחות על ציר הזמן ולכן בשמירה בתנאי אחסון נאותים, היין צפוי להתרכך מעט, להתעגל ולפתח מורכבות מיוחדת.
 
 לבן 44 2010
 היינן: יש לי מערכת יחסים של אהבה/שנאה עם הגוורצטרמינר. ארומות משכרות ודחוסות, וטעמים איך לומר, מעט בעייתיים. אז רציתי לתת לזן לבטא את כל החן שבו, מבלי לקלקל את השורה. משימה לא פשוטה שאליה נרתמו עוד ארבעה זנים חביבים. ראשון בא הסוביניון בלאן העשבוני שבגופו הרזה והחד איזן את הכבדות של הגוורץ. שני בא השרדונה, שהוסיף ליין מבנה מאורגן ונופך מעט יותר רציני. לחבורה זו הצטרף הויונייה שתרם נוכחות של פרחים ותיבול אקזוטי. ולבסוף הגיע גם הסמיון העדין, שעיגל את הקצוות והוסיף רכות והרמוניה. התוצאה היא יין חצי יבש מורכב ורב רבדים, בעל יכולת השתבחות על ציר הזמן.
 יין  לבן  בצבע זהוב בהיר עם גוף בינוני עד מלא. ארומות של פריחת הדרים, פומלה, עלי וורדים, ליצ'י, פג'ויה, מנדרינות, שוקולד לבן, אגוזי מקדמיה ותבלינים אקזוטיים. הטעמים ממשיכים את המנעד הארומאטי במרקם קטיפתי שופע. בתנאי אחסון נאותים היין יפתח תוספת מורכבות על ציר הזמן.
 

שרדונה 2010
 היינן: השרדונה הישראלי גדל בארץ שטופת שמש, שבונה בעינב עושר של טעמים ומרקמים. העינב כשלעצמו כה מקסים, עוצמתי ובעל נוכחות, שלטעמי הוא ראוי לעמוד בפני עצמו ואינו צריך תמיכת חבית. מאז שהתחלתי בייצור יין לבן, תמיד אהבתי זן זה ותמיד העדפתי אצלו את טעמי הפרי הנקיים וכך יין זה נעשה. ובמקרה זה, כאשר העינב גדל באקלים המדברי של הנגב, המעבר המהיר לקור הלילי החד שומר על חומצותיו הטבעיות והתוצאה היא יין מרתק ובעל אופי ונוכחות.
יין קש בהיר, גוף בינוני עד מלא ורב רבדים בעל חיוניות וריכוז ועם ארומות וטעמים של  תפוח גרנד סמיט, אגס, אתרוג, נקטרינה, חבוש, ונגיעה של מינראליות וליים בסיומת הארוכה.
 
 
שאנין בלאן 2010
היינן: השנין בלאן מעמק הלואר בצרפת הינו אחד הזנים הלבנים האציליים ביותר והנגב הינו אחד המקומות המרגשים ביותר בישראל לגידול ענבים לבנים. ביקשתי לתת ביטוי לטרואר הנהדר ולאופי המיוחד של הזן. הענבים נבצרו במועד ששומר על אופיו החומצי והרענן של הזן. היין תסס בטמפרטורה קרה ומבוקרת וללא מגע עם עץ. התוצאה היא יין מהודק וארומאטי, מאופיין זני ובעל כושר השתבחות על ציר הזמן.
יין בצבע קש מוזהב בהיר, עם גוף בינוני, עמוד שדרה חומצי ואחיזת פה. ליין ארומות של פירות הדר, תפוח מתוק, אפרסק לבן, שזיף צהוב, פירות טרופיים ופריחה של יערת הדבש. הטעמים ממשיכים את המנעד הארומאטי ולסיומת הארוכה מתלווה נגיעה קסומה של קמומיל. בתנאי אחסון נאותים היין יתפתח וישתבח, לפחות עד 5 שנים מהבציר.

אורנג' 44 2010
היינן: כשהתחלתי בבציר 2007 לייצר יינות לבנים, למדתי שצריך לסחוט את הענבים ולהתסיס רק את המיץ. אך תהיתי מה ייתן העינב הלבן אם נאפשר לכל מרכיביו (קליפה, ציפה, גרעין) ביטוי מלא, כמו בענבים האדומים? התחלתי כבר באותו בציר לערוך ניסיונות, ולאחר פיתוח של שלוש שנים הגיע הזמן להציע את הפלא הזה לכולם. הענבים תססו ממש כמו ענבים אדומים. עם קליפתם, בטמפרטורות חמות יחסית, ערבובים לשבירת הכובע, הכול. השנין נתן את האלגנטיות, השרדונה את המבנה המוצק והויונייה את העושר והאקזוטיות. הקפדתי לבצור מוקדם כדי שהיין שהינו עשיר מטבעו, לא יהפוך למעיק בגלל אלכוהול גבוה. התוצאה היא יין בסגנון חדש לחלוטין, שבמהותו הינו יין לבן, אך עם עומק, מורכבות ועושר בלתי רגילים. היין מקסים ומרתק כבר כעת ובתנאי אחסון נאותים הוא צפוי לפתח עושר ומורכבות ייחודיים על ציר הזמן.
יין בצבע זהב עמוק וגוף בינוני עד מלא. ליין ארומות וטעמים של ליים טרי, קליפות תפוז, פפאיה, קרמבולה, תפוח אדום בשל, מינראליות פלפל לבן, עלי דפנה ותבלינים אקזוטיים. במהלך שנת 2012 מומלץ לקרר את היין בטרם שתייה.

 

 

 

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים