מבזק  חדשות
 

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף צור ליפשיץ
עובד ב-  sushizuri -  ארועי סושיפיוז'ן קייטרינג בוטיק וסדנאות
12/05/2015 
שירות מזון+ 
 
 

 מתי ידעת שהמטבח הוא המקום שלך?

זה הגיע אלי בפרק שני של החיים, כשהייתי בן 38, אחרי 17 שנים בעסקי היהלומים.

ספר לנו על הקריירה שלך.

הקריירה שלי, כמו שציינתי, התחילה מאוחר, תמיד סיקרן אותי המטבח היפני ובמיוחד הסושי.
חייתי  28 שנים בלוס אנג'לס וחזרתי לישראל לפני 3 שנים.
לפני שהפכתי להיות שף של סושיפיוז'ן ביליתי שנים בסושיות המובחרות ב-LA בתור סועד והייתי נפעם מהטעם והעיצוב.
בשלב מסוים גיליתי את המסעדה הראשונה של נובו שנפתחה ב-LA שהייתה לא הרחק מביתי.
הייתי מבלה שם 3 פעמים בשבוע, נוצרה מן הסתם חברות, שבשלב מסוים הובילה אותי ללמוד את רזי הסושיפיוז'ן מעוזרו האישי של נובו מנהל המסעדה בשיעורים פרטיים. משם כל ההתפתחות שלי היא אוטודידקטית.
התחנה הראשונה שלי הייתה ארועים פרטיים עסקתי בזה 5 שנים ובאחד הארועים נגשה אלי אורחת מניו-יורק הציגה את את עצמה והציע לי לפתוח מיזם חדש בוטיק תה בשילוב סושי בר בשדרות מלרוז המפורסמות. קפצתי על ההצעה, והמקום היה הצלחה גדולה.
וכאן, בארץ?
בארץ אני עוסק בארועי סושיפיוז'ן פרטיים ועסקיים ועורך סדנאות. מדי פעם גם שף אורח במסעדות שונות.

מה אפשר להגדיר כהתמחות שלך?
ההתמחות שלי היא סושיפיוז'ן. אני יוצר מזיגה ייחודית של המטבח היפני והטעם המיוחד של המטבח הלאטיני והים תיכוני.

מה המנה שהכנת ואתה הכי גאה בה?
יש לי המון מנות שאני גאה בהן, זה קורה כל פעם שאני ממציא מנה חדשה. כמו המנה האחרונה שיצרתי סלמון ים תיכוני, שילוב של יפן ואגן הים התיכון. שמורכב מקוביות סלמון נא וקוביות סלק מבושל,כוסברה,שמן זית וצנוברים.

האם אפשר להצליח בארץ, גם בלי שלב ההתמחות בחו"ל?

ברור שאפשר להצליח בארץ, יש פה את כל הכלים. בנוסף שפים ומסעדות שנותנות השראה גדולה.

האם המודעות לאוכל בריא היא טרנד חולף בלבד?
המודעות למזון בריא היא מעבר לטרנד היא נוכחת ומתרחבת כל הזמן אנשים מבינים שזאת דרך חיים.

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים - הוא גורם חיובי או שלילי?
בהחלט חיובי. הקטע שיש פה המון מטבחים יוצר פה שילובי טעם מדהימים.

עוד מישהו במשפחה  עוסק במקצוע?
לא.

מי מודל חיקוי עבורך? מי השפים מערכים?

המודל לחיקוי שלי הוא נובו אבי הסושיפיוז'ן. השפים המוארכים אדוני, אבי קומפורטי, יובל נריה.

 מה הסגנון המועדף?
כמובן, סושיפיוז'ן.

ומה המנה הנחשבת כ"מנת הדגל" שלך?
ספייסי טונה טרטר עם אבוקדו ונבטים מלווה עם קרקרים שאני אופה.

מה החיסרון במקצוע?
שיש אנשים שלא גילו עוד את הטעם החיים של הדגים הנאים.

מה הכי כיף?
הכיף הוא אדיר לראות איך אנשים נהנים מהאוכל.

השלם: אם לא היית שף...
הייתי מטייל בעולם וכותב על אוכל מקומי.

עצה למתחילים?

לא לתת לפחד להשתלט, לזרום. ואם האוכל בעצמותיך הצטרף לצוות מסעדה, שם מתחיל המסע...

מה דעתך על הסועד הישראלי?
הסועד הישראלי סקרן לטעמים חדשים.

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
מטייל בעולם כותב על אוכל רחוב...



טרטר סלמון ים תיכוני

70 גר פילה סלמון העי טרי שיש ללא עור חתוך לקוביות של 1 ס"מ.
70 גר סלק מבושל חתוך לקוביות של 1 ס"מ.
חופן כוסברה קצוצה.
חופן צנוברים.
4 כפות שמן זית משובח.
כפית מלח גס או לפי הטעם.
1כף מיונז.
1 כף סויה.
חופן נבטים סינים.
חופן נבטי צנונית.
הכנה מערבבים בקערה את הסלמון והסלק ולאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים, מלבד הנבטים שאותם מוסיפים בסוף.
לוקחים 2 כוסות מרטיני שמים את נבטים הסינים בתחתית הכוס לאחר מכן מוסיפים את המיקס של הסלמון שהכנתם בקערה.
ומעל המיקס במרכז הכוס שמים את נבטי הצנונית.

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים