הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 

קונדיטוריה גליה על גלגלים

יוזמה חדשה של שיתוף פעולה בין המפיץ שמוליק לוי מ"לחם ירושלים" לבין הקונדיטורית  והמורה המוערכת והוותיקה גליה אגייב יוסף, בעלת הסטודיו ללימודי קונדיטוריה בירושלים.
 
איציק בכר

מעתה כל בית קפה בירושלים יכול  לקבוע מה הקינוחים שיגיש לקהל לקוחותיו, ויזמין אותם דרך שירות המשלוחים הבוטיקי החדש של שמוליק וגליה. "מדובר ממש בקינוחים ייחודיים, שלעיתים נעשים על פי מתכון סודי של הלקוח", מדווח שמוליק בהתלהבות, "לדוגמה, יש בית קפה במדרחוב שמקבל ממני כל בוקר לחמניות, פוקאצ'ות ובאגטים צרפתיים, את הקינוחים הם מייצרים פעם ביומיים במטבח העמוס שלהם, עם השנים הם פיתחו 3 קינוחים מאוד ייחודיים. כיום העברנו את הייצור לגליה, ואני מספק להם על פי הצורך את המנות שלהם, אותם פיתחו עם השנים וכמובן שהצוות של גליה נתן את הטאצ' הנוסף שלו. העומס שירד פינה מקום במטבח, פחות התעסקות, פחות חומרי גלם יקרים במקררים, יותר התמקדות בבישולים גרמו לפריחה מחודשת של הבישולים במקום." כולם מרוצים ובעיקר הלקוחות.


חלוקה בעיר
 
שמוליק לוי הוא מקצוען שחי את סצנת האפייה בירושלים, הוא יודע לתת מענה של 24 שעות לבתי קפה, מסעדות ומלונות בירושלים. צוות של נהגים מחלק מדי בוקר, צהרים וערב מאפים ולחמים בעיר, החל מקרואסונים ורוגלך קפואים לאפיה במקום, המשך בלחמים חצי אפויים להשלמת אפיה במטבחי הקצה, והמשך בעוגות שמרים חמות, לחמניות חמות, בצקי פוקאצ'ות קינוחים ועוד. לדבריו המוצר העיקרי שהוא מוכר הוא שרות, בעיר צפופה וסבוכה עם קהל מבלים רב המורכב ממקומיים ותיירים עסקי ההסעדה נתונים לפיקים, לעיתים בלתי צפויים, "אנחנו בנויים לספק סביב השעון ובדרופים קטנים, לעיתים גם באמצעות רכב דו גלגלי, ממש שרות משלוחים".
שמוליק עם השנים הפך למומחה בתחום ומהווה יועץ ללקוחותיו, בתחום הקינוחים הוא מצא שיתוף פעולה יצירתי מצידה של גליה."יצרני קינוחים יש בשפע" מסכם שמוליק, אבל עם גליה אני יכול ליצור, לתת פתרונות ייחודיים, לתפור לכל לקוח את החליפה שלו, לפי מידותיו, אנו מתכננים יחד את גודל המנה, הצורה שלה, הטעמים, המרקמים, אין סיפוק גדול מזה".
 
מורה מובילה
 
"גליה קונדיטוריה" הוא שם דבר בירושלים וסביבותיה, בבעלותה ובניהולה של גליה עגייב יוסף. גליה נשואה +2 בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך עשתה מהפך מקצועי בחייה לפני שני עשורים, היא החליטה ללמוד קונדיטוריה. מיד עם סיום הלימודים בהצטיינות במכללת הדסה, הפכה גליה למורה מובילה במוסד הירושלמי שחינך דורות של קונדיטורים וטבחים.
"במכללת הדסה לא היו מערכי שיעור, אני הבאתי איתי ידע בבניית מערכי שיעור, חיזקתי מאוד את היסודות העיוניים ויחד עם זאת למדתי ולימדתי. יצאתי להכשרות וסטאז'ים ובמשך עשור כתבתי וקידמתי את תוכנית לימודי הקונדיטוריה בהדסה. "לצערי המכללה נסגרה ולשמחתי "גליה קונדיטוריה" שפתחתי מהווה פתרון מעולה לוואקום המקצועי שנוצר בעיר." מפרטת גליה. "המקום מחולק לשלושה חלקים, חדר ייצור,כיתת לימוד מצוידת כהלכה וכמובן חנות מכר בחזית שמציגה ומוכרת עוגות וקינוחים על בסיס חלבי בלבד, וכמובן חומרי גלם משובחים וכלי עבודה פרקטיים לקונדיטור מקצועי ביתי".
המקום המקסים הנמצא באזור תעשייה תלפיות הוא כשר למהדרין, מנוהל - במקרה או שלא במקרה - על ידי 5 נשים, האווירה נינוחה ונעימה וברגע שעוברים את מפתן הכניסה, נשכחת מיד הסביבה הסואנת שבחוץ.
"אנחנו מייצרות קינוחים ועוגות חלביות על בסיס שמנת כיאה לפטיסרי פרמיום, מגיעים לפה לקוחות נאמנים, ובנוסף אנו מפעילות שירות משלוחים ייחודי שמביא את העוגות עד לבית הלקוח! ממש כמו שליח של פיצה, רק שאצלנו מדובר בפטיסרי, אז הזהירות והשמירה על המוצר היא מורכבת יותר".
כיתת הלימוד מיועדת לקבוצות של 10-15 משתתפים, עיקר הפעילות הם קורסים יסודיים. מערכי השיעור סדורים בספר כרוך ומרשים, קורס יסודות הקונדיטוריה המקיף אורך 16 מפגשים וכולל העברת חומר תיאורטי רב ומשולב בעשייה והתנסות. כל מתכון מודגם, בשני היבטים, גליה מקפידה לתת מענה לתלמידים\ות שמתכננים\ות ללמוד לצורך ייצור במטבח הביתי, לכל מתכון יש גם את ההיבטים לייצור במסות גדולות יותר, מדובר בתהליכים שמתאימים יותר לייצור כמותי.
קורס פטיסרי למתקדמים אצל גליה אורך 18 מפגשים וכולל שעורים מפורטים בנושא שוקולד (ניתנים על ידי שוקולטיירית מובילה) וכמובן שעור מפורט בנושא לחמי מחמצת הניתן ע"י מקצוען מוכר בתחום.
"התוכנית בעצם מבוססת על שנות הניסיון שצברתי במכללת הדסה, אני מעבירה את רוב השיעורים והסדנאות, העומס עלי גדול, אומנם יש מורים נוספים ובקונדיטוריה יש אחראית ייצור, אבל כל פרט עובר דרכי, עדיין לא הגיע הזמן לפזר תפקידים וסמכויות, אין ספק שלטוב ולרע העסק בנוי עלי".
 
דור העתיד
 
כמו שהיה במכללת הדסה, גם ב"גליה קונדיטוריה" מתקיימים שיתופי פעולה עם פרויקט שח"ר של עיריית ירושלים, עם המחלקה להכשרת נוער, תוכנית ללימוד נערות חרדיות וכן שיתוף פעולה עם מט"י.
"לי חשוב שהתלמידים יבינו תהליכים, שילמדו את תכונות חומרי הגלם, זו המהות של מקצוע האפייה והקונדיטוריה, לא מספיק להעביר מתכונים, חשוב להקנות ידע, תורת החומרים היא הבסיס לבניית מתכונים, הבנה היא מקצועיות, כמובן שטכניקה לא פחות חשובה. לדוגמה, כשאני מלמדת נושא קרמים ומוסים אני נותנת מפתח כיצד להפוך נוזל למוס, לאחר השיעור הזה התלמידים בונים את המוסים לא תמיד לפי מתכון, חשוב יותר, לפי הבנה מקצועית!" גליה מרצה לי בשטף: "מתקיימות אצלנו סדנאות כיף לעובדי משרדים, סדנאות משפחתיות, גם באירועים כאלו אני מכניסה להם ידע רב שישמש אותם במטבח הביתי שלהם, רבים מתקשרים אלי לאחר מכן ואני תומכת טלפונית ומשלימה להם פרטים."
חופשת הקיץ היא עונת הקייטנות, ואצל גליה מתקיימים כינוסי הורים שבאים ומקבלים מראש את תוכנית הלימודים. לקייטנה גליה מתייחסת כאל קורס קונדיטוריה בסיסי, הילדים סקרנים, נועזים ובעלי ידע נרכש רב, השפעת תוכניות הטלוויזיה ניכרת והנוער מחובר למטבח, התחום פופולארי ולא מעט צעירים מייעדים את עצמם לעסוק בתחום באופן מקצועי.



הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים