מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
עצות לקניה ואחסון בשר בקר טרי
 
3/8/16
שירות מזון+ 

 
 

מאת- רועי תבור מחבמרינדו-רת "הבשר מהגולן"

הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר מבעבר באיכות הבשר אותו הוא צורך. רועי תבור, תושב רמת הגולן, בעל חוות בקר וצאן ומבעלי חברת "מרינדו" אומר, כי הצרכנים רוכשים יותר בשר צאן ובקר טרי תוצרת כחול לבן, בשל איכותו וטיבו בהשוואה לבשר הקפוא המעובד ומציע לא רק לרכוש בשר בקר טרי ולתמוך במגדלים הישראלים, אלא גם בנוסף להתעניין ברשת השיווק או האטליז בו קונים, במקורו של הבשר, האם הבשר עבר תהליך הקפאה, זאת מאחר ובשר שעבר תהליך הקפאה איננו נחשב כבר בשר טרי.
למרינדו עדר צאן מהגדולים בארץ, כל בשר הטלה נמכר ברשת מרינדו ומקורו בחוות הגידול של מרינדו הנמצאת במושב כנף. איכות הבשר נמדדת לפי זן הטלה, גיל השיווק ותזונה, על כל אלה מקפידים מאוד בחוות הגידול של מרינדו, מה שנותן תוצאות מעולות באחידות, איכות וטיב הבשר.
הטעמים של בשר הטלה של מרינדו עדינים ומרקם הבשר רך.  תבור ממליץ ליהנות מקבב חדש של מרינדו - קבב טלה חציל בלאדי וממבחר סוגי קבב, נקניקיות ביתיות, המבורגרים ובשרים על האש כגון: שישליק טלה, טיבון טלה, צלעות טלה, שיפודי פרגית וסטייק פרגית במרינדות בטעמים שונים.

עצות לקניה ואחסון בשר בקר טרי:

יש לשמור את הבשר באזור הקר ביותר במקרר. בחלקים פנימיים, בשר טחון ועגל, יש להשתמש תוך יום עד יומיים. בשר חתוך לסטייקים או קוביות, ניתן לשמור עד ארבעה ימים.
אם צריך להקפיא בשר טרי יש לעטפו בניילון ניצמד ולהפשירו במקרר במסננת במשך מספר ימים, לפי גודל הנתח כדי למנוע התפתחות חיידקים. עדיף כמובן לרכוש בשר טרי ולהשתמש בו על פי הוראות היצרן.
במידה ואתם מריחים ריח לא נעים, רואים סימנים ירוקים על פני הבשר או שטח הפנים שלו חלקלק-רטוב, סימן שהחל תהליך ריקבון ויש לזרוק את הבשר.
בשר טרי וטוב הינו בצבע אדום אך לא אדום מבריק (הברק נוצר מכימיקלים מוזרקים שנועדו לרכך את הבשר ולשמור בתוכו נוזלים).
שוליים כהים של הבשר מעידים על התייבשות עקב שהייה ממושכת במקרר שבאטליז.
סטייקים מומלץ להמליח דקה או שתיים לפני הורדתם מהאש. הוספת מלח למשרת התיבול עלולה לייבש ולהקשות אותם.
השריית הסטייקים למשך הלילה לפני הכנתם, בתערובת של שמן זית, יין ועשבי תיבול, תניב תוצאות טעימות במיוחד.
לפני ההכנה חשוב שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר. 

טיפים תזונתיים באכילת בשר בקר טרי:

בשר בקר טרי עשיר ברכיבי תזונה חשובים ביחס לכמות הקלוריות שמספקת מנה אחת והינו, מקור מצוין לחלבון, ברזל, אבץ וויטמין B12 ומספק אותם במידת זמינות גבוהה לגוף.
מנת בשר בקר טרי שמשקלה לאחר ההכנה הוא 100 גרם, מספקת: 215 קלוריות, 10 גרם שומן, 89 מיליגרם כולסטרול, 3.24 מיליגרם ברזל, 6.26  מיליגרם אבץ ו- 2.79 מיקרוגרם ויטמין B12.
כמויות מוגברות של ברזל, אבץ וויטמין B12, נדרשות לנשים הרות ומיניקות. הכמויות הגבוהות ביותר של ברזל, נדרשות למתבגרות, נשים בגיל הפוריות ולנשים הרות.
בתזונה היומיומית אפשר לשלב נתח של בשר בקר, ללא שומן נראה לעין, מבלי לעבור את כמות השומן או כמות הכולסטרול המותרות ליום.
לאדם הזקוק ל- 2000 קלוריות ליום, כמות השומן המכסימלית המומלצת היא 67 גרם. כמות הכולסטרול המכסימלית היא 300 מיליגרם ליום.
כ- 50% מהשומן בבשר בקר מהווה השומן החד בלתי רווי שהוא סוג השומן שמספק שמן זית. לשומן חד בלתי רווי השפעה חיובית על בריאות הלב.
כאשר קונים בשר בקר טרי, ניתן לבחור נתחים רזים במיוחד ובמקרה הצורך להרחיק שומן נראה לעין לפני הבישול. נתחים רזים הם: כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, כנף העוקץ. עדיף להשתמש בשיטות בישול שאינן דורשות שימוש מוגבר בשומן: צלייה, אידוי ובישול.




 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים