מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
שף עידו מדר
2/8/16
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 

 
 

בן 41, בזוגיות, קפה 'תפוז בטבע' פארק הרצליה + 'השף הבריא'

מתי ידעת שהמטבח זה המקום שלך ?
מגיל ממש צעיר בערך מגיל 12. כבר בגיל 14 הייתי נוסע באוטובוס לתנובה, המרכז לתרבות ומגזין בש"ד בן גוריון בתל אביב לסדנאות של שפים בעלי שם.

מה ההתמחות שלך?
מטבח צרפתי, בשר, צמחוני, טבעוני.

מה המנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה?
אחת המנות שאני גאה באה היא פלאפל גבינות. זו מנה שבפשטות בה כובשת והיא מוגשת ליד רוטב מפתיע.

אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
אפשרי, אך ללא ספק אנחנו רחוקים שנות אור מהתרבות הקולינארית האירופאית בכלל ומהתרבות הצרפתית, האיטלקית בפרט. אני אישית עברתי השתלמות בבית הספר לבישול 'לה קורדון בלו' בפאריז.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
לעניות דעתי, הבישול הבריא הופך לדרך חיים ויישאר בענף הקולינארי לעוד הרבה זמן.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא?
ללא ספק אפשרי ובקלות.

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
בגלל שאנחנו כור היתוך של כל כך הרבה עדות, זה מאפשר לנו לקבל מטבח עשיר, רבגוני ומעניין.

עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
תכלס לא, אבל סבתי היא השפית הכי טובה בעולם!

קולגות מוערכים בתחום, יש?
ודאי שיש. מכל מלמדיי השכלתי. אני הגעתי לאן שהגעתי בתחום רק מפני שקולגות טובים ואהובים נשאו אותי על כתפם.

מי השפים המועדפים עליך? מי מודל לחיקוי?
שגיא שוורץ, שף ודיאטן גדול שאיתו אני עובד ב"שף הבריא". גם חיים כהן הוא מודל לחיקוי, וכמובן אייל שני.

מבשל גם בבית?
כן, אבל בת הזוג שלי עולה עליי בבישולים...

מהו סגנון הבישול שלך?
כשאני מבשל אני שם דגש על חומרי גלם. עם מינימום השפעה חיצונית עליהם כמו מלח, תבלינים, טיגון וכיוב'). אני מאוד מתחבר לבישול צרפתי, איטלקי עם השפעות ים תיכוניות.


מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?
הייתי רוצה להתעסק עם המון חומרי גלם כמו: פירות, ירקות, דגים שקשה או שאין להשיגם בישראל.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
אני אוהב חומוס טוב ופיצה משובחת.

ומה לא אוהב?
ממרח אנשובי (מזעזע!)

מה הכי אוהב לבשל?
אוכל של בית, שמזכיר ילדות (מרק תימני, במיה, לחוח, זלביה).

והכי שונא?
קינוחים.

מהו החיסרון במקצוע?
שעות עבודה הזויות ובכלל עבודה סזיפית קשה.

מה הכי כיף במקצוע?
ליצור מנה חדשה מאפס. מפגישים עם קולגות לערב בישול משותף, פריסטייל.

אם לא היית שף...
שחקן או צייר.


מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
אני חושב שטוב שיש תחרות, שמעתי שיש תכניות טובות ויש גם פחות שרק משרתות את תרבות הרייטינג ולא עושות שירות טוב לעולם הקולינריה.

עם איזו תכנית אתה מתחבר?
בעשור האחרון אין לי טלוויזיה בבית...

ספר לי, מי אתה? השף והבנאדם.
אני שף שאוהב לבשל פשוט, מדויק ונכון. בדיוק כמו שהטבע התכוון. בנאדם שמח, אוהב, פשוט שרוצה להעניק הרבה לכולם על מנת שיהיה לנו טוב יותר.

עצה למתחילים בתחום?
להתאזר בסבלנות, לקרוא הרבה, להיצמד לשפים טובים ומקצועיים ולא למהר להגיע לעסק פרטי או לחילופין לקחת על עצמם מסעדה בתור שף ראשי.

מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
בשבילי לבשל הוא הכרח לא צורך, לא חושב שאני אגיד מיציתי אי פעם.

משפט על הסועד הישראלי?
הסועד הישראלי יודע מה הוא רוצה, מבין יותר ויותר בתחום הקולינארי, לא מתפשר ומוכן לשלם הרבה על איכות.

לקוח שלא תשכח.
את האמת יש שניים כאלה: אחת שטעמה מרק עגבניות בבישול ארוך והעם העיף אותה לחוויה קולינארית שהיא חוותה בטוסקנה. חוויה שניה היא לקוח צרפתי שטעם טרפלס שוקולד שהכנתי והוא נשבע שזה בדיוק כמו שאימו הכינה לו בילדותו, שזה בעצם המחמאה היא מרגשת שיכולתי לקבל.

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
מקווה להיות בעל בית ספר הטוב ביותר לבישול לילדים ולאנשים בעלי מוגבלויות.

מה החלום שלך?
אישה, משפחה וילדים בריאים, בעזרת השם.

משפט סיכום?
"אם זה לא פשוט, זה פשוט לא יהיה"...


============

מתכון פלאפל גבינות

כמות להכנת 25-30 כדורי פלאפל גבינות (בהתאם לגודל)

החומרים:
500 גר' גבינה לבנה
125 גר פרמז'ן או פיקורנו (כוס) מגורר
1 כוס בזיל טרי קצוץ
3 ביצים טרופות
150 גר' קמח מנופה (כוס ורבע)
4 שיני שום קצוצות
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
כוסות פירורי לחם – לציפוי לפני הטיגון
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד (במעבד מזון או במיקסר) למעט פירורי הלחם.
יוצרים כדורים בגודל פלאפל או כדור פינגפונג
מחממים שמן בסיר טיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה.

המלצת הגשה: רוטב איולי סלרי בצל ירוק

החומרים:
כוס מיונז
4 שיני שום קצוצות דק
2 גבעולי סלרי, העלים בלבד, קצוצים גס
3  גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
2 כפות לימון סחוט
קוט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

מנערים את כל החומרים לרוטב אחיד.
מגישים בצד.





 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים