מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף - שפית עינת מזור


עינת מזור, נשואה פלוס 3, מפתחת את קמחי "כרגיל" ללא גלוטן מבית "אשבל", יועצת קולינרית של אל-על למנות הבריאות המיוחדות, מחברת ספרי בישול ומרצה.
 
 
שרות מזון+
 
מתי ידעת שהמטבח זה המקום שלך?
מגיל מאד צעיר אהבתי להיות במטבח, להכין ולהמציא מנות חדשות, לפעמים למורת רוחה של אימי...
 
איך הקריירה שלך התגלגלה?
הכול החל בארה"ב. שם, במקביל ללימודי הקולינריים, הקמתי עסק קייטרינג מצליח שהתמחה באירועים נוצצים ללקוחות בעלי רגישויות למזון. בארה"ב גם כתבתי את ספרי הראשון שמוקדש למאכלים ללא גלוטן.
עם חזרתי לארץ, התחלתי לכתוב במגזינים כמו "מנטה" ו"לאשה", להמשיך בכתיבת ספרי הבישול (ביניהם רב המכר "לא חייבים גלוטן" בהוצאת פן וידיעות), להרצות וללמד קולינריה בריאה בארץ, בבתי ספר קולינריים כמו "דן גורמה" תל אביב.
 
מה ההתמחות שלך?
קולינריה בריאה- ללא גלוטן, ללא סוכר, טבעוני.
 
מה המנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה?
הלחם הראשון שהכנתי לבת שלי מקמח "כרגיל" ללחם. היא לא הפסיקה לאכול ממנו וזה היה תענוג.
 
אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
בהחלט, אך צריך כל הזמן להתעדכן ולהישאר עם האצבע על הדופק.
 
האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
לא. מזון בריא הוא צורך עולמי, כל העולם צועד על קיבתו ולכיוון הזה!

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא? האם אין תפריטים שדורשים תוספות שלא נחשבות 'בריאות'?
אני מאמינה שמנה יכולה להיות בריאה וטעימה ולא רק בסדר הזה. שנים רבות המנות הבריאות תויגו כמנות "לחולים בלבד" - גם במראה וגם בטעם, אבל אני מאמינה שלאוכל טוב צריך חומרי גלם בריאים וטריים, לאו דווקא ממקור חי. הטריות והעונתיות הם שם המשחק.

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
אנחנו בהחלט כור היתוך אך מעטים האנשים אשר מתמקצעים בתחומם, כולם רוצים להידמות קולינרית למשהו או למישהו אחר וזו לא הדרך להתמקצע ולבוא עם חותמת משלך.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
בוודאי שיש: בארץ אני אוהבת מאד את הילה אלפרט על התחכום הקולינרי והדעתנות שלה.  אני מעריכה את אליס ווטרס השפית הקליפורנית והאקטיביסטית בנושא קולינריה בר קיימא. אני מעריכה את מייקל פולן- עיתונאי וסופר שעוסק בתחומי דילמת השפע ותנועת המזון הבריא.  

מהו סגנון הבישול שלך?
ים תיכוני ואיטלקי.

מה את הכי אוהבת לאכול?
אוהבת מאד ניוקי ברוטב פסטו עם אגוזי לוז.

ומה לא אוהבת?
לא אוהבת גספצ'ו.

מהו החיסרון במקצוע?
שעות ארוכות על הרגליים.

מה הכי כיף במקצוע?
להאכיל אנשים.


אם לא היית שף...
הייתי ככל הנראה אדריכלית.
 
מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
אני בעד!

עם איזו תכנית את מתחברת?
אני אוהבת מאד את ג'יימי אוליבר, יהיה כיף לבשל אתו.

עצה למתחילים בתחום?
עיניים על המטרה כל הזמן.

מתי תגידי 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
לא יכולה לנוח, תמיד יש עוד רעיונות לממש.

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
באותו מקצוע עם הרבה יותר סיפורים.

מה החלום שלך?
אני חיה אותו...

משפט סיכום?
אל תלך במקומות שאתה יכול לרוץ ואל תרוץ במקומות שאתה יכול ללכת. חשוב ליהנות מהתהליך.


מתכון של שפית עינת מזור 
 
פאי פיצה ללא גלוטן
 החומרים לבצק פריך: ½ 2 כוסות קמח כרגיל ללא גלוטן, 1 כפית מלח, 200 גרם שמן קוקוס קר, 1  ביצה, טרופה (או 3 כפות מים קרים).
למלית: 2  כפות שמן זית משובח, בצל פרוס דק, 2  שיני שום כתוש, 2  כוסות עגבניות שרי חצויות, מלח ופלפל שחור, 3  ביצים, מיכל קטן שמנת לבישול, 200  גרם גבינה צהובה מגוררת, 1/4 כוס (20 גרם) בזיליקום טרי קצוץ.
לשימון: תרסיס שמן קנולה.
מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח כרגיל, מלח ושמן בפולסים קצרים לקבלת גרגירי בצק. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. צרים את הבצק לצורת דיסקה שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 15 דקות. מרדדים ומרפדים את הבצק על גבי התבנית. אופים בחום 175 מעלות צלזיוס ל-10 דקות.
מכינים את המלית: במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את השמנת , מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
לאפיית הקיש: מפזרים על הבצק החצי אפוי, מחצית מכמות הגבינה המגוררת. יוצקים מעל את המלית של הפיצה ומפזרים את העגבניות וגבינה מגוררת. אופים בתנור החם עד שהמלית זהובה ויציבה כ-30 דקות. מפזרים את עלי הבזיליקום ומגישים. לתבניות קטנות יותר, זמן האפייה הוא כ-20 דקות.



הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים