מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף ירון אלטיט
3/5/206
 שירות מזון+ 

 
 

בן 37, נשוי +2, שף ובעלים של רשת ריבר

מתי ידעת שהמטבח זה המקום שלך ?
מהיום הראשון שנחשפתי לעולם הבישול.

איך הקריירה שלך התגלגלה?
את תחילת דרכי התחלתי דווקא כשנחשפתי לבישוליה של אימא שלי בילדותי, התחלתי לנסות להכין דברים וראיתי בזה יצירה לכל דבר, השתלבתי ברשת סאבוויי, שם הבנתי איך זה לנהל מטבח רחב. באחת הנסיעות שלי למזרח לסין ולתאילנד נשביתי בקסם של הבישול האסייתי, ואז החלה לצמוח ריבר, שכיום מרשתות המזון המובילות בארץ. 

מה ההתמחות שלך?
בישול אסייתי מסורתי ופיוז'ן. האתגר האמיתי הוא להתאים אותו לחיך הישראלי.

מה המנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה? 
אני גאה ומאמין בכל מנה אסייתית שמשתלבת בתפריט שלנו וקולעת לטעם הישראלי

אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
בטח. הכול זה עניין של מוכנות ללמוד, ולהיות מכוון מטרה. כמו בכל תחום אני מאמין.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
לא, ואני דוגל בהעלאת המודעות הזאת ומנחיל את הערכים האלה גם באוכל שאני מגיש.

האם אין תפריטים שדורשים תוספות שלא נחשבות 'בריאות'?
לדעתי, ההיפך הוא הנכון. כל מה שבריא, אפשר להפוך גם לטעים. 

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
לא, דווקא נראה לי שריבוי העדות והטעמים ש מייצר מחשבה וחיבורים קולינריים.
 
עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
כן, אח שלי נתי. זה משהו מהבית כנראה.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
בוודאי, יש רבים מידי בשביל שאוכל לפרגן להם פה. אבל מי שצריך לדעת, יודע.

מי מודל לחיקוי?
מורימוטו בניו יורק, הוא אישיות שאפשר ללמוד ממנה הרבה על דיוק ושלמות קולינרית.

מבשל גם בבית?
הלוואי. סדר היום שלי כזה אינטנסיבי, הלוואי והייתי מגיע לזה...

מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?
אני בנאדם של כאן ועכשיו, אם אני נתקל במנה מסקרנת, אני יכשר נכנס למטבח ובוחן אותה.

מה הכי אוהב לאכול?
דגים.

מהו החיסרון במקצוע?
למדתי ליהנות ממנו עם השנים, כל מה שהיה נראה כחיסרון הפך לשיעור.
 
מה הכי כיף במקצוע?
היצירתיות. היכולת להביא את עצמך לידי ביטוי דרך יצירת מנות מפתיעות ואם הקהל אוהב אותן, אז בכלל זה שיאים חדשים.

אם לא היית שף...
אני מאמין שהייתי מדריך טיולים, מטייל בעולם.
 
מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
עושה טוב לענף. זה שם אותנו על המפה, ומראה כמה שאנחנו ערים לשינויים ולחדשנות בתחום.

ספר לי, מי אתה? השף  והבנאדם.
קודם כל, אני איש משפחה. אני סקרן, אוהב ללמוד על דברים חדשים ומשתדל ליישם את זה גם במטבח ובבישולים שלי.

עצה למתחילים בתחום?
זו תהיה דרך קשה. אל תתחיל...
 
מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
אני אוהב את מה שאני עושה, וכל יום זה הרפתקה חדשה. אני מאמין שלעולם לא.

משפט על הסועד הישראלי?
מבין עניין. אין ספק שבשנים האחרונות הסועד הישראלי למד להיפתח לטעמים חדשים.

לקוח שלא תשכח
הילדים שלי. הם המבקרים הכי קשוחים בעיני.

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
באותו מקום, בפריסה ארצית רחבה יותר, בכל בית בישראל.

משפט סיכום?
חלומות נועדו בשביל שנגשים אותם. אל תוותרו.


מתכון של שף ירון אלטיט

סלט עוף אינדונזי


להכנת הרוטב:

30 מ"ל רוטב בלסמי
30 מ"ל רוטב צ'ילי חריף
30 מ"ל רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות חמאת בוטנים
30 מ"ל סויה


מרכיבים:

200 גרם חזה עוף צלוי
1 גזר חתוך
1/2 כוס נבטים
1 מלפפון ירוק חתוך
8-10 עגבניות שרי
1/4 כוס עלי נענע וכוסברה
2 כפות שומשום

אופן הכנה:

1. תחילה יש לצלות את נתחי חזה העוף, ולהניח בצד על מנת שיתקררו מעט וגם קולים את השומשום על מחבת ללא שמן.
2. יש לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
3. מערבבים את הירקות יחד עם החזה עוף והרוטב האסייתי שהכנו.
4. מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים.







 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים