מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כבוד השף: שף מאיר רוזנברג
20/5/16
שירות מזון+ 

 
 

מאיר רוזנברג, נשוי + 3 בנות, מנהל מגמת אומנות הבישול במכללת רימונים.
 

מתי ידעת שהמטבח זה המקום שלך ?
בצבא "נגעתי מעט במטבח" למרות שהייתי סגן מפקד ספינה בחיל הים ושם התחיל הנושא "לדגדג לי בעצמות".

איך הקריירה שלך התגלגלה?
למדתי טבחות בבית ספר למלונאות תדמור, משם התחלתי לעבוד כטבח במלון שרתון טבריה, לאחר 4 שנים מוניתי לסגן שף, לאחר כשנתיים עברתי להיות שף במלון פור פוינט שרתון טבריה, לאחר מכן עברתי לעבוד כשף של 2 בתי המלון פור פוינט אילת ופור פוינט הים האדום (במקביל) באילת, משם חזרתי צפונה  להיות שף של מלון הגושרים בטבע ולאחר 3 שנים מוניתי לשף של מלון רימונים גלי כנרת בטבריה, שם עבדתי 12 שנה.
מזה 4  חודשים אני מנהל את מגמת אומנות הבישול של מכללת רימונים.

מה ההתמחות שלך?
אני מתמחה בהרבה סגנונות, אך המטבח החם הכי מדבר ללבי.

מה המנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה?
בחיי הכנתי הרבה מנות שאני מתגאה בהם, אך מנה שגם נשיאנו לשעבר, שמעון פרס, אהב מאוד זה פילה אמנון טרי מהכנרת על מצע ארטישוק ירושלמי ועגבניות מיובשות בשילוב קרם חצילים ולימונים כבושים.

אפשר להצליח בארץ בתחום המזון ללא הכשרה בחו"ל?
אפשר להצליח. יש בארץ הרבה שפים מצוינים שדרכם אפשר לעשיר את הידע. יש לנו מכללות קולינאריות מצוינות בארץ ובראשם מכללת רימונים, כך שאם ניקח את כל הנתונים, עם עבודה קשה אפשר בהחלט להצליח בתחום, אך זה לא מזיק לעשיר ידע מאזורים וסגנונות שונים בעולם.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
לדעתי לא. המודעות למזון בריא תלך ותתחזק עם השנים, בעידן שמחקרים רבים מראים לקהל הרחב את הבעתיות במזון מתועש, אנשים מודעים יותר ויותר למזון הבריא ומחפשים את הכיוון לשם.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא? האם אין תפריטים שדורשים תוספות שלא נחשבות 'בריאות'?
אפשר בהחלט לבשל מזון בריא, אך יחד עם זאת, חלק מהתפריטים שלנו מדברים על איכות מזון, איכות חומרי הגלם ולהגיע לטעמים מושלמים, לכן חלקם "מוותרים" על החשיבה של מזון בריא.

זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
לא. נהפוך הוא, בגלל שאנחנו מדינה של קיבוץ גלויות, אנו לומדים אחד מהשני, מעשירים את הידע ובגלל זה אנחנו מרחבים אופקים ולא רק מתמקצעים בתחום מסוים.

עוד מישהו במשפחה עוסק בזה באופן מקצועי?
אני היחידי שעוסק במשפחתי בתחום הקולינארי.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
יש הרבה, לא רוצה לפגוע באף אחד.

מי השפים המועדפים עליך? מי מודל לחיקוי?
שף אילן רוברג, שף יצרתי, קפדן במובן החיובי, עם נתינה וראיה של הדברים במקרו, אוהב ללמד ולא מפסיק לאוהב את מה שהוא עושה.

מהו סגנון הבישול שלך?
סגנון ישראלי עם נגיעות מהעולם.

מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?
כל מה שרצתי לבשל בישלתי, למעט בישולים לא כשרים, מטעמי כשרות.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
יש לי חולשה לשוקולדים...

ומה לא אוהב?
לא אוהב לאכול בצל.

מה הכי אוהב לבשל?
מרקים, ובמיוחד בחורף.

והכי שונא?
בגלל שאני לא אוהב בצל, אז במה שאני מכין באופן אישי למשפחתי, אני לא מבשל עם בצל.

מהו החיסרון במקצוע?
העבודה בחגים בשבתות והרבה שעות והשכר הנמוך בתחילת הדרך.

מה הכי כיף במקצוע?
האומנות, היצירתיות, התגובות המידיות למה שאתה מכין.

אם לא היית שף...
מורה או נגר.

מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
מצד אחד זה טוב, כל מה שיש בתקשורת רק מוסיף לחשיפה של המקצוע, מצד שני זה רע כי לא כל החיים, והמקצוע בפרט זה תכוניות ראליטי. כל צופה ממוצע חושב שאם הוא ראה תוכנית או שתיים, זה הופך אותו למבקר מסעדות או שף.

עם איזו תכנית אתה מתחבר?
תכוניות שמדברות על אוכל מהעולם.

ספר לי, מי אתה?
אני כשף מאמין כמו החינוך שקבלתי כאדם, לכבד, להקשיב, ליזום, לתת דוגמא.

עצה למתחילים בתחום?
הרבה אויר ולפעמים "לנשום עמוק".

מתי תגיד 'די, מיציתי, אפשר לנוח'?
מתי שאני אצא לפנסיה.

משפט על הסועד הישראלי.
סועד מעניין, בחלקו הגדול מבין קולינריה, בחלקו חושב שהוא מבין, עם השנים נהיה יותר בררן ומצפה בצדק רב לקבל תמורה עבור המזון שהוא משלם.

לקוח שלא תשכח.
ראש המשלה ביבי נתניהו  ונשיא המדינה לשעבר שמעון פרס.

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
ממשיך לחנך דורות של טבחים.

ומשפט לסיכום?
לפעמים אני "חוטא" בכתיבה עיתונאית קולינארית, מה שנותן לי גיוון, אנרגיה והבעת דעה.


מתכון של שף  מאיר רוזנברג:

מרק חומוס עם בשר

חומרים:


250 גרם גרגרי חומוס יבשים.
250 גרם בשר מספר 8 או 10 (לא מעובד).
1 גזר חתוך קוביות.
1 בצל קצוץ.
1/2 כוס סלרי קצוץ.
2 שיני שום קצוץ.
1 כף אבקת מרק דגש.
1/2 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור.
4 כפות שמן.
10 כוסות מים.

אופן הכנה:

1. את החומוס משרים 24 שעות שוטפים ומבשלים עד 3/4 ריכוך ב-4 כוסות מים.
2. חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 1 ס"מ ומקפיצים אותם בשתי כפות שמן ומוספים את -6 כוסות המים ומבשלים בחום נמוך.
3. מקפיצים את הגזר הבצל והסלרי והשום ב-2 כפות שמן ולקראת ריכוך הבשר מוספים את הירקות והחומוס המבושל עד ריכוך של הבשר והירקות.
4. מוספים את התבלינים ומבשלים עוד מספר דקות.


 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים