מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
שף עומר מילר
24/8/16
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 

 
 

עומר מילר, 36, תל אביב. נשוי לשיר נקה פלוס חתול בשם בוריס. שף וטבח, בעלים של חדר האוכל, שף של קייטרינג בזאר ושני אולמות האירועים "שבע" וקולטורה. בקרוב פותח מסעדת חוף חדשה.

מתי ידעת שהמטבח זה המקום שלך ?

התחלתי לבשל בגיל מאד צעיר. בגיל חמש הכנתי למשפחה ארוחת בוקר ביום שבת וגביתי חמישה שקלים מכל בן משפחה. אני מניח שאז גיליתי שאני מסעדן.

איך הקריירה שלך התגלגלה?

התחלתי את הקריירה כמו כל טבח כמעט בבתי קפה.
עברתי ממקום למקום רק כדי להשלים הכנסה. השניים העיקריים שהיו שווים משהו היו קפה מאיר וקפה דניאלה. שניהם נסגרו מזמן. המשכתי למסעדת רפאל לתקופה קצה ומשם עברתי לניו יורק.
בישלתי במסעדה שנקראת טאבלה.
גם היא כבר לא בחיים.
בארץ התחלתי בקייטרינג פודארט בשנת 2004. אחרי שנה ניהלתי את המטבח הראשי ואחרי שנתיים הפכתי לשף בפועל תחת שרביטו של ירון קסטנבאום. בשנת 2008 פתחתי את מסעדת חדר האוכל. את מסעדת שולחן פתחתי בשנת 2011. היא נסגרה לפני ארבעה חודשים.
בשנתיים האחרונות אני השף של קייטרינג בזאר ויש לי שני אולמות אירועים. אני כותב טור אוכל קבוע במאקו. מגיש תוכניות טלוויזיה. הוצאתי שני ספרי בישול. בשנתיים האחרונות עובד בשיתוף פעולה עם אוסם, ויחד הוצאנו שני רטבים מושלמים.

מה ההתמחות שלך?
אני לא יודע מה ההתמחות שלי. אני רוצה להאמין שאני יודע לתרגם רעיונות למנות באופן שהקהל ירגיש בנוח לגשת ולטעום. כולי תקווה גם שליהנות.

מה המנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה?
המנה האהובה עלי היא בכלל לא מנה שנמצאת אצלי בתפריט. לפני עשור הכנתי לסבתי מנת סלמון מאודה לפי בקשתה. סבתי כבר הייתה חולה וחודש אח"כ נפטרה. המנה הזו חקוקה בליבי.

האם המודעות למזון בריא הוא טרנד בלבד?
אנשים מבינים יותר ויותר את חשיבות התזונה. אוכל בריא זה לא טרנד.

עד כמה ניתן לבשל טעים וגם בריא?
לפני חצי שנה הוצאתי ספר שנקרא גם טעים וגם בריא. זו אידיאולגיה. אני מאמין בזה.
זה שאנחנו מדינה מרובת טעמים ועדות, לא גורם לנו להתמקצע בתחום?
ריבוי העדות בישראל בהחלט הופך את המטבח הישראלי למעניין.

קולגות מוערכים בתחום, יש?
אני מאד אוהב את ארז קומורבסקי ואת ישראל אהרוני.

מי מודל לחיקוי?
דיויד צאנג הוא שף שאני מאד מעריך.

מהו סגנון הבישול שלך?
קשה לי להגדיר סגנון בישול. אני חושב שאחרים צריכים להגדיר אותי. אני נוטה להאמין שאני מבשל מטבח ישראלי עם השפעות עולמיות.

מה עדיין לא בישלת והיית רוצה לבשל?
בישלתי כל מה שרציתי ולא בישלתי עדיין כלום. לעולם לא אפסיק לחפש.

מה אתה הכי אוהב לאכול?
כל יום וכל שעה בא לי משהו אחר לאכול. שניצל בפיתה עם פירה זו סטייה שלי.

ומה לא אוהב?
אני לא נוגע באפרסמון.

מהו החיסרון במקצוע?
החרדות שמלוות למקצוע הן המגרעה הכי גדולה. כל השאר זה בונוס.

מה דעתך על ריבוי תכניות הבישול באמצעי התקשורת?
מה דעתי על תוכניות הטיוי? אם יש הרבה כנראה אנשים רוצים לראות.

עם איזו תכנית אתה מתחבר?
אין לי טלוויזיה. לא יודע להחליט.

עצה למתחילים בתחום?
העצה הכי טובה היא לא להפסיק לבשל. בטלנים לא יחזיקו מעמד.

משפט על הסועד הישראלי?
הסועד הישראלי כמו המסעדנות הישראלית סקרן ומעוניין ללמוד לקוח שלא תשכח
בישלתי פעם לנובו השף. זה בהחלט לקוח שלא אשכח.

איפה נמצא אותך עוד 10 שנים?
אין לי מושג. אם אהיה מאושר זה מספיק לי

מה החלום שלך?
החלום שלי? קצת כמו דג זהב שנותן לך שלוש משאלות ואתה מבקש ממנו אינסוף משאלות. החלום שלי שלנצח יהיו לי חלומות...

משפט סיכום?
תאמצו כלב או חתול.


מתכון של שף עומר מילר  
סלט ירקות שורש בויניגרט אסייתי
החומרים ל- 4 מנות:
1 גזר
רבע כרוב בינוני
2 מלפפון
1 צנון/ 3 צנוניות
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
1 כוס נבטים
רבע בצל סגול קצוץ (מומלץ)
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
להגשה: 1 כף שומשום קלוי
לרוטב:
5 כפות רוטב שף לסלט
3 כפות שמן קנולה
2 כפיות שמן שומשום
1 כף סויה
אופן ההכנה:
1. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה.
2. יוצקים את חומרי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לקבלת מרקם אחיד.

לפני ההגשה:
1. יוצקים את הרוטב על הסלט.
2. מפזרים מעליו שומשום קלוי.











 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים