מבזק  חדשות
 


 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
מאסטר ערן פיק
14/09/16
שירות מזון+ 

 
 

ערן פיק, מיקב צרעה, זכה לאחרונה בתואר המכובד 'מאסטר יין', והיה לישראלי הראשון שהצטרף לקבוצה מצומצמת ויוקרתית של כ-300 איש מרחבי העולם המשתייכים ל'מכון המאסטרים ביין'. עורך מדור האלכוהול של מזון+ נפגש איתו לשיחה

ישראל פרקר
--------------
 www.winesisrael.com

"יש לנו מאסטר יין חדש, והפעם מישראל", הודיעו הכותרות בכלי התקשורת העוסקים ביין בארץ.
ערן פיק, היינן מיקב צרעה.
ידעתי שלקבל תואר כזה זו לא משימה קלה אז מיהרתי לקיבוץ צרעה כדי לפגוש את ערן שנכנס מהר לנעליו של היינן האגדי רוני ג'יימס ז"ל, לפני מספר שנים.
מה זה בעצם התואר "מאסטר יין"? שאלתי מיד את ערן פיק מפני שרציתי להשכיל בעוד נושא לא כל כך מוכר בענף היין.
ערן: "מאסטר יין" זו קהילה ")מכון המאסטרים ביין")  שהוקמה לפני כ-60 שנה באנגליה, במטרה לקדם את תעשיית היין בעולם. חברים בקהילה זו רק כ-300 איש מרחבי העולם. זו קהילה של העוסקים ביין, אוהבי יין ואנשי מסחר ביין. להיות חלק מהקהילה אתה חייב  שיהיה לך התואר "מאסטר יין" , שכדי לקבלו חייבים לעבור סידרת מבחנים לא קלים. בממוצע רק כחמישה אנשים בשנה עוברים בהצלחה את המבחנים.
רוב החברים בקהילה הם מאנגליה וארה"ב, מעט ממדינות אחרות באירופה, מעט מאוסטרליה ומעט מדרום אמריקה. הקהילה היא כמו גילדה. החברים הקימו לעצמם אגודה שקשה מאוד להיכנס אליה. הם מנהלים ומטפלים בה בכל הנושא הפיננסי ומתעסקים בין השאר ברכישת נדל"ן בלונדון. להיות חלק מהקהילה זה כבוד גדול, כיוון שיש להם המון פעילויות ואירועים במשך השנה.
כדי להצטרף אליהם צריך לעבור מבחנים, טעימות עיוורות, להיות עם ידע תיאורטי רב בנושאי יין, יקבים וכרמים, ולעשות עבודה מחקרית שאורכת זמן רב. הרבה אנשים ניגשים למבחנים אבל עוברים אותם רק מועטים .
לא כל אחד יכול להצטרף כחבר בקהילה. אחד מהתנאים הוא שחייבים להיות שייכים  ופעילים בתעשיית היין מספר שנים.

וערן, "מאסטר יין" מיקב צרעה, ממשיך בהסבריו:  אני מאוד קשור ליין. למדתי את מדעי היין באוניברסיטת דיוויס בקליפורניה, שם קיבלתי כלים מדעים נרחבים על הכרם והיקב. תוך כדי הלימודים היה חסר לי מאוד נושא ההבנה ביין מעבר למדע היין, הכרת סגנונות ואזורים וזנים שונים בעולם והתחלתי ללמוד את הנושא בצורה מקיפה יותר.

כשראיתי את תוכנית הלימודים בשנת 2011 שצריך ללמוד כדי להבחן בה ולהיכנס לקהילה, שקלתי להירשם אליה, נוכחתי שהיא מאוד מעניינת מבחינת הידע שהיא נותנת בהכרת תחום היינות העולם. הגעתי למשל לזה שניתן להצליח לזהות 36 יינות בטעימה עיוורת במשך שלושה ימים עד רמת שנת הבציר, הזן וסגנון היין. שואלים אותך בבחינות מאיזה ארץ היין, מאיזה זן ומאיזה אזור ולעיתים יורדים אף עד רמת מיקום הכרם.
זאת תוכנית לימודים לא אוניברסיטאית אלא שהוכנה ואושרה ע"י ראשי האגודה עצמה. החברים בנו תוכנית לימודית כשבשלבים הראשונים אלה לימודים עצמאיים. נוסף לבחינות אותם חייבים לעבור בהצלחה, צריך גם להגיש עבודת מחקר.
התכנית שלמדתי ונבחנתי בה נתנה לי ביטחון והעניקה לי הרבה ידע במה שמתרחש בתחום היין בעולם, ובסגנונות יין שעושים ביקבים שונים.
חשוב מאוד גם שהנושא חשף אותי להכרות עם הרבה אנשים משפיעי דעת קהל ברחבי העולם. אני מכיר עתה יותר אנשים בעלי ידע רב מלונדון ואוסטרליה, למשל. אנחנו נפגשים בכנסים ומקיימים יחסי חברות לאורך כל השנה. הרבה מהידע הנרחב שלי אני מיישם כאן, ביקב צרעה, בתהליך גידול הענבים בכרם, ויצירת היינות ביקב.
ערן מיהר לסיים את פגישתנו הקצרה וחזר לשוחח עם אורחי היקב שהגיעו לטעום את יינותיו.
אני המשכתי ללקט מידע נוסף בנושא ומצאתי שמטרותיו המוצהרות של הארגון הן:
• לקדם את הידע, ההבנה וההערכה של היין.
• לשמור על אמות המידה הגבוהות ביותר בתעשיית היין.
• להגביר את היעדים האישיים והמקצועיים בפעילויות הקשורות ליין.

לפני שניגשים לתוכנית בת שלוש שנים של לימוד עצמי ונוכחות בסמינרים שעורך המכון, על המועמדים הפוטנציאליים לשכנע את המכון שהם בעלי הכישרון המתאים בכך שהם מגישים מאמר שכתבו וכן רשמי טעימה של יינות שונים.
עד לשנת 1983 הבחינות היו מוגבלות ליבואני יין, סוחרים וקמעונאים מהממלכה המאוחדת בלבד. הפעם הראשונה שהוענקה דרגת מאסטר ביין לאדם שאינו בריטי הייתה בשנת 1988.
כיום החברים עוסקים במגוון רחב של עיסוקים: ייננים, כורמים, יועצי יין, סופרי ועיתונאי יין, מרצים ליין, מלצרי יין, מנהלי מסעדות ובתי מלון. בנוסף לכך, רבים מהם עוסקים ברכישה, יבוא, הפצה, מכירה ושיווק יין.

ברור שרכישת הידע וקבלת התואר החשוב יוכלו להשתקף היטב ביינות שייצר עתה ובעתיד היינן המוכשר, ערן פיק, ביקב צרעה. 

 

 

 

 

 

 


הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון

 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים