מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
כנס בטיחות המזון
23/11/16
שירות מזון+ 

 
 
חברת 'מבט' ערכה לאחרונה את כנס בטיחות המזון הראשון בארץ של ענף ההסעדה בישראל. הכנס המקצועי עסק במצב בטיחות המזון כיום עם מבט לעתיד, ניהול סיכונים, מניעת הרעלות, בטיחות מזון בחקיקה וחידושים שנועדו לסייע לעוסקים בענף. מזון+ נתן את חסותו לאירוע

דניאל דותן


"מפקדי היחידה  המרכזית  לאכיפה  וחקירות  של  משרד  החקלאות, פיצו"ח, סיכלו מתחילת השנה ועד היום ניסיונות הברחת בשר מאזור יו"ש בכמויות עצומות של 880 טון." אמר רואי קליגר, מנהל יחידת פיצו"ח, בהרצאתו בכנס בטיחות במזון של חברת 'מבט' שנערך לאחרונה.


קליגר היה בין המרצים המובילים בכנס לבטיחות המזון, הכנס השנתי לענף ההסעדה המסחרית שערכה חברת 'מבט' בחודש שעבר בתיאטרון גבעתיים, בהשתתפות כ- 250 אנשים מתחומים שונים בענף המזון.


כנס ראשון

כנס בטיחות המזון הראשון בארץ של ענף ההסעדה, הוא כנס מקצועי אשר נועד עבור כל העוסקים במזון ותומכים ענף. הכנס עסק במצב בטיחות המזון כיום עם מבט לעתיד, ניהול סיכונים , מניעת הרעלות, בטיחות מזון בחקיקה וחידושים שנועדו לסייע לעוסקים בענף.
הכנס בשיתוף חברת 'מ.ב.ט' לשירותי בטיחות מזון בענף ההסעדה ומפעלי מזון.


(אילן קאשי מנכל חברת מבט)

ו'למ.ב.ט' (בית ספר ללימוד מקצועות בטיחות המזון), נועד לספק את הצורך במידע עדכני, להעלות מודעות לנושא הבטיחות במזון ולהסביר את ההשלכות של בטיחות מזון לקויה על האוכלוסייה ועל עסקי המזון בישראל וכן להציג את ההתפתחויות והמגמות הרווחות כיום ענף ההסעדה.
מדובר באחד האירועים המשמעותיים בתחום ענף ההסעדה, בו לקחו חלק נציגים של מסעדות מובילות, חברות קייטרינג, מפעילי מטבחים מוסדיים, חברות הסעדה, נציגי מערכות בריאות ודיור מוגן, יצרני אריזות, צהל, יצרני חומרי ניקוי וחיטוי, ספקי ציוד וחומרי גלם לענף המזון, מתכנני מטבחים, אדריכלים, וטרינרים, דיאטנים, בקרי איכות, מעבדות, שפים, נציגי התקשורת המקצועית והכללית, מנהלי מטבח וטבחים מכל הארץ. בכנס אף נטלו חלק בכירי המומחים בתחום מהארץ, מחו"ל ונציגי משרד הבריאות . הכנס נערך בתאטרון גבעתיים באווירה ייצוגית ובעיצוב אומנותי. כריכים טעימים הוצעו למבקרים שעברו בין דוכני המוצרים החדשניים בתחום הבטיחות במזון. אולם ההרצאות הכיל מאות אנשים שהביעו עניין רב במה שהיה למרצים לומר. אווירת החדשנות והמקצועיות ניכרה היטב.
בהרצאות המקצועיות בכנס השתתפו: עו"ד איריס פרחי שדברה על בטיחות מזון בחקיקה, מר גריגורי רודשטיין סגן מפקח ארצי לבריאות הציבור, לי אברמוביץ חדשות 2, רואי קליגר מנהל יחידת פיצו"ח, מר בנימין רוייזמן - מרצה בכיר לבטיחות מזון, ד"ר מרינה, מנכל חברת ג'ימקו העולמית חברה למכונות חיטוי פוטוליטי, מנכל בית ספר מ.ב.ט בית הספר המוביל לבטיחות מזון ונציגים בכירים ממשרד הבריאות ומענף ההסעדה.


הפיצוחים של פיצו"ח

יחידת פיצו"ח, היחידה  המרכזית  לאכיפה  וחקירות  של  משרד  החקלאות  הוקמה  ביוני  1994 והיא פועלת בשיתוף פעולה  עם  רשויות  אכיפה,  המשטרה והצבא, תוך  איגוד כוחות אכיפה במטרה להגביר  יכולות אכיפה ותביעה במיגון הסמכויות של הגופים השונים.
בהרצאתו בכנס אמר רואי קליגר, "בחודשים האחרונים מפקחי משרד החקלאות חשפו בצפון הארץ מוקדי שחיטה שחורה פיראטיים ונקודות ממכר שונות בהן נמכר למעלה מ-6 טון בשר בקר שלא עבר פיקוח וטרינרי, הוחזק בתנאים המהווים סכנה לבריאות הציבור ונועד למכירה לציבור עם חותמות ותגיות כשרות מזויפות."



עוד הוא הוסיף כי "מתחילת שנת 2016 ועד היום נחשפו כ-1,111,040 ביצים שהוברחו משטחי הרשות הפלשתינאית לישראל. בחודש יולי האחרון מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר (פיצו"ח) סיכלו שני ניסיונות הברחה של כמות העולה על 17,100 ביצים."
פעולותיה של יחידת 'פיצו"ח' בנושא הבטיחות במזון בין היתר ביקורת במעברי הגבול, במחסומים ובמרחב התפר לשם מניעת הכנסת תוצרת חקלאית ללא היתר, ביקורת במתקני גידול של בעלי חיים
ובמתקני עיבוד מוצרי מזון מן החי וכן אכיפת חוק צער בעלי חיים.
בין המשימות העיקריות של היחידה: יישום הוראת הפרק החקלאי וחוק יישום ההסכמים – 1994,  יישום הוראת פקודת מחלות בעלי-חיים – 1985, יישום הוראת פקודת בריאות הציבור (נוסח חדש), ויישום צו אלוף פקמ"ז בדבר העברת טובין. עוד היחידה פועלת כגורם מפקח אוכף ומיישם את החוקים והתקנות של משרד החקלאות.

הרצאות מרכזיות

לי אברמוביץ, כתבת צרכנות ותיירות בכירה בחדשות ערוץ 2, הרצתה בכנס בנושא השפעת תחקירי המזון על הקהל והרגולציה. היא אמרה: "המטרה שלנו אינה להרוס את הפרנסה לאנשים. גם אתם בעלי המסעדות מעוניינים במזון בריא ללקוחות שלכם, והמקום שלנו הוא להאיר את הצדדים החשוכים."
עוד הוסיפה אברמוביץ: "לאחר תחקיר הצהרונים עבר חוק לפיקוח על הצהרונים, כך שהתחקירים מקדמים את הרגולציה."
ניר רושקין מ'פרו – יש' מברשות תעשייתיות, היצרנית הגדולה בישראל של מברשות תעשייתיות, הרצה בין היתר בנושא  ציוד תקין, שמירה והחלפה של מברשות, טיפול בסיבים ושמירה על נקיון על מנת להבטיח תקינותו.
אמירן תמיר מחברת MASKELITO הרצה בנושא אריזות שומרות טמפרטורה בעידן של רגולציה מחמירה. הוא הסביר על שרשרת אספקה מבוקרת, ושליטה מלאה של היצרן או ממונה מטעמו על כל תהליכי הספקה משלב האריזה עד השלב מסירה ללקוח.
שי חן, מתאם פיקוח ארצי במשרד הבריאות הרצה בנושא מערכת אבטחת איכות ובטיחות בעסקי ההסעדה. לדבריו "נדרשים קווים מנחים לרמת אבטחת איכות מעסקי הסעדה, בהתאם לקריטריונים של רגישות אוכלוסיית היעד ורמת החשיפה, קרי מספר המנות המיוצרות."
התחלה של מסורת


במקביל לכנס, התקיימה תצוגה מקצועית של חברות וארגונים, ספקים ונותני שירותים בענף אשר הציגה לקהל את החידושים וההתפתחויות בתחום. אילן קאשי, מנכל חברת 'מבט' מסכם כי הכנס היה מוצלח ואפקטיבי וכנסים נוספים בתחום יתקיימו גם בעתיד.





 
(אבי לופו - אור תכנון מטבחים)

 

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים