כנס פורום מנהלי המטבחים, השפים ומערכי המזון של בתי החולים בישראל
דיתה שמואלי, שירות מזון+
חברי הפורום המנהלים והשפים נפגשו במרכז הרפואי לגליל לכנס מקצועי שכלל הרצאה של הגב' בתיה ברנמן מנהלת מערך המזון בקריה הרפואית רמב"ם, על שיטות המזיגה הנהוגות אצלה וכן סדנה חוויתית מגבשת בטעם אלכוהולי איכותי בניצוחו של זיו מנור וסדנאות האלכוהול הידועות שלו נחשפו בפני המנהלים במלוא הדרן. בכנס נשא דברים אייל אלמוג, יו"ר הפורום: "לפני כ 15 שנים הגעתי לנהל את מערך המזון של המרכז הרפואי לגליל מרשת מלונות ישרוטל באילת. מלונאי ותיק ומדופלם אחרי סיבוב לימודים והכשרה בניהול בתי מלון בשוויץ ברשת CERZAR RITZ ,תואר ראשון מאוניברסיטת UNLV לאס ווגאס והכשרה לקצין ועבודה לאחר בסיום לימודי על גבי סיפוני הקרנבל קרוז ליינס בקאריביים. חזרתי לארץ , הסתובבתי קצת בין בתי המלון בארץ עד שהגעתי למקומי הנוכחי. הבנתי שנכנסתי לתחום אירוח חדש ומאתגר. שילוב של מלונאות ומוסד בריאותי יוצרים את המילה האחרונה בתחום הדינאמי של האירוח והבסיס למהפכה הקולינרית במרכזי הבריאות שאני מגשים דרכה את ייעודי המקצועי.
בשנת 2010 ייסדתי את פורום מנהלי מערכי המזון, השפים ומנהלי המטבחים המוסדיים של בתי החולים, לאחר הוזמנתי מספר פעמים למפגשים מקצועיים שהיו מצומצמים מידי לטעמי וראיתי צורך לשנות ולחבר את כל המקצוענים לגוף אחד שידאג לצרכינו ויאחד אותנו. הצורך גבר לאחר שהבנתי שבתחומי אני עומד בראש הסולם ואין מעלינו אף דמות ממשלתית או משרד מקצועי ראשי שמתמחה ומטפל בניהול מטבחים. כל אחד במטבח ובהתמודדות שלו לבד . היה צריך להרים את הפורום שמאחד ומוביל אותנו מקצועית וחברתית מאז הקמתו.
המשימה והשאיפה שלי הצליחה מעבר לכל דמיון. התחברנו מייד והיה רצון עז לשתף ולספר את החוויות שאנו מתמודדים איתם. להשוות, ללמוד,לתקן ולשפר. שיתוף פעולה יוצר הרחבת ידיעות, הפריה הדדית ומשפר את איכות העבודה אצל כולנו. הפורום מונה כ- 60 בתי חולים ומרכזי בריאות והיד עוד נטויה אני מבקש בהזדמנות זו שניתנה לי לקרוא לבתי חולים נוספים שיצטרפו. אנו מאגדים את כל קשת מוסדות האשפוז: ממשלתיים, קופות חולים, פרטיים, גריאטריים ופסיכיאטרים וכל מוסד אשפוז שיש לו מטבח מוסדי המספק שרותי הסעדה.
מרגש אותי מאוד בכל פעם מחדש כאשר אני מקבל פניות מעמיתי בבתי החולים האחרים בארץ שמעלים בפני נושאים ושאלות לבירור או דיווח. תחושת ה "ביחד הזאת" שבין קולגות לעבודה מרגשת כל פעם מחדש. אני רואה בקשר בינינו אבן יסוד לשיתוף פעולה, שיפור והתייעלות. רק כך ניתן להרחיב את הידע ומעל הכל לרווחתם של המאושפזים והצוותים בבתי החולים ומרכזי הבריאות. כמו כן, השאיפה שלי להלחם בסטיגמה השלילית שעדיין רווחת על "אוכל של בתי חולים" ועל תופעת התת-תזונה שמתלווה אליה".
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה