בימים אלו מופצת בקרב גני הילדים, צהרונים וחברות קייטרינג הפועלות כמפעלי הזנה לילדים, חוברת מתכונים מיוחדת, ובה מתכונים ל-12 מנות בריאות ומזינות לילדים, המבוססות על מזון מן הצומח. החוברת באה להציע מגוון גדול של מנות צמחוניות מזינות עבור היום הצמחוני במוסדות החינוך, וכן כדי לתת מענה לילדים המבקשים מנה מן הצומח. כל המתכונים באישור דיאטנית, הותאמו ונוסו בהצלחה על ידי ילדים. המתכונים מותאמים להכנת 100 מנות. בחוזר המנכ"ל של משרד החינוך מחודש אפריל 2016, מופיעה הנחיה מפורשת על יום אחד בשבוע בו תוגש מנה צמחונית של קטניות מבושלות כמנה עיקרית, במרכז הצלחת. הנחייה זו עולה בקנה אחד עם המלצות משרד הבריאות בישראל, לאמץ תזונה בריאה, מקיימת וידידותית לסביבה, וכזו היא התזונה הים תיכונית. כלומר – כמויות גדולות של מזונות טבעיים ובלתי מעובדים מן הצומח, כגון ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים ואגוזים, וכמויות קטנות של מזון מן החי – ביצים, חלב ומוצריו, דגים, עוף ובשר.
"החוברת הופקה ביוזמת העמותות 'יום שני ללא בשר" ו"תנו לחיות לחיות"