מבזק  חדשות
 

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
רוחות הבוקר המתוקות שיחממו לכם את החורף
4/1/17
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 

 
 
 

7 הצעות לפנקייקס ופרנץ' טוסטס שיחממו לכם את החורף

באדיבות יד מרדכי

הגשם דופק בחלון, השמיים אפורים, רק יצאתם מהפוך והבטן מקרקרת? אין כמו פנקייק או וופל בלגי חמימים ומנחמים שימלאו את הבית בריח טוב – ואת הלב באהבה. קבלו 7 וריאציות שיעשו לכם ולמשפחה שלכם טוב על הנשמה

 


פרנץ' טוסט
בניו אורלינס ידעו את זה מזמן: לחם מטוגן פשוט, אך אלגנטי, בעל בסיס של קרם ברולה עשיר, עם אבקת סוכר עליו, יהיה פינוק של ארוחת בוקר. למהדרין – ניתן להוסיף בננות מעל.


מצרכים ל-4 מנות:

שתי כוסות שמנת

¼ כוס סוכר

כפית תמצית וניל

½ כפית קינמון

8 חלמוני ביצים

בריוש או חלה, פרוסים לפרוסות דקות

8 כפות חמאה

אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:
הקציפו בקערה גדולה את השמנת עם סוכר, וניל, קינמון והחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה
הניחו שתי פרוסות בריוש בתערובת, והשאירו ל-20 שניות על כל צד כדי להבטיח שהן ספוגות לגמרי
במחבת גדולה, המיסו 2 כפות חמאה על אש בינונית גבוהה
הוציאו את הבריוש מהתערובת והניחו במחבת עד להזהבה, כ-4-5 דקות
הניחו על צלחת ובזקו אבקת סוכר לפני ההגשה
*ניתן להוסיף סירופ מייפל או דבש מעל

 
פנקייק אוכמניות
להכין פנקייק זאת לא חכמה. אך כשמוסיפים לו אוכמניות וסירופ מייפל כבר מדובר באהבה.

מצרכים לשתי מנות:

2 כוסות אוכמניות

כוס סוכר

כוס מים

½1 כוסות קמח מנופה

½ כוס קמח חיטה

½ כפית מלח

½ כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

ביצה

כף חמאה

2 כוסות חלב או חובצה (חלב חמאה)

הוראות הכנה:

לרוטב:
הניחו את האוכמניות בסיר על אש בינונית, הוסיפו מים וסוכר והביאו לרתיחה
הנמיכו את האש ל-3-4 דקות והסירו מהאש (זכרו לפני ההגשה לחמם שוב)

לפנקייקס:
הוסיפו את הקמחים, מלח, סודה לשתייה ואבקת אפייה לקערה וערבבו היטב. הוסיפו את הביצה וחמאה מומסת והמשיכו לערבב. לאחר מכן הוסיפו את החלב או החובצה והמשיכו לבחוש.
לאחר קבלת עיסה אחידה, צקו בכל פעם מעט מן התערובת על מחבת משומנת חמה, עד שהפנקייק תופח ומופיעות בועות זעירות
השאירו על האש כמה דקות נוספות והגישו עם רוטב האוכמניות החם
*מומלץ להגיש עם סירופ מייפל של יד מרדכי


סירניקי: פנקייק גבינה בסגנון רוסי
קפיצה קטנה למזרח אירופה, אל המטבח הבלארוסי, האוקראיני, הליטאי, הלטבי והרוסי. מקור השם סיריניקי הוא מהמילה "סיר", שפירושה ברוסית ובאוקראינית גבינה. הפנקייקס האלה יכולים להיות מזינים ומשביעים גם לארוחת הערב.


מצרכים ל-30 מנות:

קילו וחצי גבינת ריקוטה מסוננת

1/2 כף מיץ לימון של יד מרדכי

1/3 כוס סוכר

3 ביצים טרופות

2/3 כוס צימוקים מוזהבים

2 כוסות קמח

1/4 כוס שמן זית של יד מרדכי

הוראות הכנה:
ערבבו בקערה את הגבינה ומיץ הלימון
בקערה אחרת ערבבו סוכר וביצים עד לקבלת תערובת רכה, הוסיפו לה את הצימוקים והריקוטה
הוסיפו לאט תוך כדי בחישה כוס קמח עד להיווצרות בצק דביק
שפכו את שאר הקמח על צלחת, ובידיים רטובות קחו מהבצק וצרו פנקייקים קטנים ועבים
חממו מחבת על אש בינונית, הוסיפו שמן זית וטגנו את הסירניקי
עשו זאת עד לקבלת גוון זהוב בשני הצדדים, כ-4-6 דקות

 
פנקייק הולנדי
בניגוד לשאר הפנקייקים, הגרסה ההולנדית נאפת בתנור בתוך מחבת גדולה. מעולה בשביל לעבוד על הדינמיקה המשפחתית: הניחו את המחבת במרכז השולחן – ויאללה בלגן!


מצרכים ל-2-4 מנות:

2 ביצים

½ כוס קמח

½ כוס חלב

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

4 כפות חמאה

2 כפות סוכר

מיץ לימון של יד מרדכי

מעדן פרי של יד מרדכי לבחירתכם

הוראות הכנה:
חממו תנור ל-200 מעלות
ערבבו ביצים בקערה עם קמח, חלב ואגוז מוסקט עד לקבלת תערובת אחידה אך מעט גבשושית
התיכו את החמאה במחבת על אש קטנה ולאחר מכן צקו את התערובת בבת אחת למרכז המחבת
העבירו את התערובת לתנור ואפו כ-15, עד שהיא תתפח ותזהיב בקצוות
הוציאו מהתנור ובזקו סוכר, החזירו אל התנור לשתי דקות נוספות
שפכו על הפנקייק מיץ לימון ואת מעדן הפרי האהוב עליכם והגישו

 
פנקייק קינואה עם אוכמניות וקרם לימון
פנקייק עם טוויסט שייתן לטריט של הבוקר קראנצ'יות כיפית וחמיצות קלילה לפתוח איתן את היום.
 

מצרכים ל-4 מנות:

½ כוס קינואה שטופה

2 מקלות קינמון

4 כוסות קמח

6 כפות סוכר

2 כפות אבקת אפייה

2 כפות סודה לאפייה

כפית מלח

2 כפות חמאה

2 כוסות חלב

4 ביצים

4 כפות חמאה ללא מלח, לאפייה

2 כוסות אוכמניות

½ כוס שמנת חמוצה

גרידת לימון ומיץ לימון

סירופ מייפל של יד מרדכי

גרנולה

הוראות הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות
הרתיחו בסיר את הקינואה, קינמון ו-½ כוס מים
הנמיכו את האש, בשלו וכסו עד להיספגות המים, כ-10 דקות
לאחר שהתערובת התקררה, הוציאו את הקינמון
ערבבו בקערה נפרדת את הקמח, 4 כפות סוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח
בקערה נוספת, ערבבו את הקינואה עם חמאה לאפייה, חלב והביצים עד להיווצרות בלילה אחידה
חממו כף חמאה במחבת על אש בינונית, בשלו ½1 כוס מהבלילה עד להופעת בועות בקצוות ולאחר
הוסיפו ½  כוס אוכמניות
הפכו לצד השני וטגנו עוד 2 דקות
העבירו את הפנקייקים שיצרתם לתנור ואפו כ-3-4 דקות עד לקבלת פריכות
חזרו על הפעולה עם שארית החמאה, הבלילה והאוכמניות
ערבבו את הסוכר שנשאר (2 כפות) עם השמנת החמוצה, גרידת הלימון ומיץ הלימון בקערה
הזליפו מעל הפנקייקים והוסיפו עוד אוכמניות, גרנולה ומעט סירופ מייפל של יד מרדכי

 
ופל אספרסו עם מוקה
אוהבים קפה חזק בכל שלב של היום? זה הפנקייק בשבילכם.


מצרכים ל-8 ופלים:

כוס חלב מרוכז ממותק

¼ כוס אספרסו

100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

¾ כוס קמח

¼ כוס קמח שקדים

כף פולי אספרסו טחונים

כף סוכר

כפית אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית מלח

כוס חלב רגיל

2 כפות חמאה מומסת

3 ביצים גדולות מופרדות

שקדים קלויים קצוצים לקישוט

הוראות הכנה:
הכניסו לסיר קטן את החלב המרוכז והקפה והביאו לרתיחה, ערבבו מדי פעם
הסירו מהאש והוסיפו את השוקולד
לאחר 2 דקות ערבבו את רוטב המוקה שנוצר עד למרקם חלק
בקערה גדולה, ערבבו את הקמחים עם אבקת האספרסו, סוכר, אבקת אפייה, הסודה לשתייה והמלח
בקערה נוספת, ערבבו את החלב הרגיל עם החמאה וחלמוני הביצה עד לתערובת חלקה
שפכו על התערובת שנוצרה בקערה הראשונה, וערבבו עד לאיחוד מוחלט של שתי התערובות
בקערה בינונית, הקציפו את חלבוני הביצים עד להתקשות ושפכו לתוך הבלילה
חממו טוסטר-וופל, ושפכו אליו את התערובת, חממו עד להיווצרות וופל פריך, כ-4-5 דקות
העבירו את הוופל לצלחת וצקו עליו את רוטב המוקה, קשטו עם שקדים קלויים והגישו

 
פנקייקים שוקו-בננה
שוקו-בננה: השילוב הקלאסי שיעלה חיוך על הפנים של כל ילד.

מצרכים ל-2-4 מנות:

1 1/4 כוסות קמח מלא

3 כפות אבקת קקאו

1 1/2 כפית קינמון טחון

כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/4 כוס סוכר

2 כפות חמאה / שמן זית יד מרדכי

1/2 כפית תמצית וניל

כוס חלב

בננה בשלה מעוכה

ביצה

בננות פרוסות וסירופ שוקולד – כמה שאתם אוהבים

הוראות הכנה:
הקציפו בקערה קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח ושימו בצד
ערבבו בקערה אחרת סוכר, כף חמאה, וניל, חלב, בננה וביצה עד להיווצרות תערובת חלקה
הוסיפו אליה לאט-לאט את תערובת הקערה הראשונה עד להיווצרות תערובת חלקה
חממו את שאר החמאה במחבת על אש בינונית
צקו את הבלילה מהקערה על המחבת, כל פעם מעט כדי ליצור פנקייקים קטנים
טגנו עד להיווצרות בועות, כ-2-3 דקות והפכו לצד השני
הגישו עם בננות פרוסות וטפטפו סירופ שוקולד מעל

 
צוות מסעדת ארנולדס מתארח ביקב בזלת
יואב לוי, בעלים ויינן יקב בזלת הגולן, אירח את שף מסעדת ארנולדס אורי ארנון וצוות המסעדה, ליום כייף ביקב, שכלל ארוחת בוקר מפנקת, סיור בכרמים וטעימות מיינות היקב: שרדונה נגב-גולן 2014, מאגמה 2013 וקברנה סוביניון רזרב 2013.
את היום סיימו במסעדת זיגל, עם ארוחת בשרים לצד מאגמה 2013. לחיים!


 

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים