מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
סיכום סקר אובדן ירקות ופירות טריים
1/7/16
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 

 
 

חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי.
פחת בתוצרת החקלאית הטרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת הייצור, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה.
מחקרים שנערכו על ידי גופים שונים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות וירקות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלו הראו כי איבוד המזון חל בשלבים שונים של שרשרת השיווק, החל משלב הקטיף, עבור בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים ומרכזים לוגיסטיים, רשתות השיווק ובבית הצרכן.
זאת ועוד בסיכום סקר אובדן ירקות ופירות טריים מאת: ד"ר רון פורת - המחלקה לאחסון תוצרת חקלאית, מינהל המחקר החקלאי, ד"ר צפריר גרינהוט - האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, וציפי פרידקין - החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה - משרד החקלאות ופיתוח הכפר.
http://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/research_economy_strategy/publication/2016/Documents/seker_yerakot_perot.pdf

 


הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים