מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
שי לווינשטיין, שף הגושרים מלון בטבע מציג חגיגת סלטי בריאות
 
שירות מזון+ 
 
 

תבשיל פריקי גלילי עם ירקות
הפריקי הוא הפחמימה החדשה והטרנד הבא במטבח הבריא, אבל בקרב ערביי ישראל בכלל וערביי הגליל בפרט מדובר בפחמימה ותיקה במטבח הגלילי. ערכיה התזונתיים עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ובשל הערך הגליקמי הנמוך הפריקי עוזרת באיזון רמות הסוכר אצל אוכלוסייה סוכרתית.
הפריקי היא חיטה ירוקה אשר נקצרה מבעוד מועד ולא הספיקה להתייבש בשדה ,את הייבוש האחרון עושים לפריקי ע"י קלייה בתנור או לחילופין ע"י שריפת החיטה בשדה עם המוץ והתבן ולכן היא מקבלת את הארומה המעושנת וטעמים מתקתקים עזים.


הגרסה הגלילית שלנו לפריקי כפחמימה בשילוב של ירקות שורש וטעמי אדמה גליליים
מצרכים:

חצי ק"ג פריקי טרייה או מיובשת
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 בצל גדול קצוץ דק
2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
3-4 שיני שום קלופות ופרוסות
4-5 פטריות פורטובלה קצוצות
צרור פטרווזיליה ,נענע ומרווה גלילית טרייה קצוצים דק
שתי מקלת קינמון
כמון
פלפל גרוס
מלח גס אטלנטי
שמן זית

אופן ההכנה:
מניחים על הגז סיר בישול נמוך (רצוי עם תחתית עבה) ושופכים כחצי כוס שמן זית ,לאחר התחממות השמן מוסיפים את הבצל ונותנים לו להזהיב ולהתחיל להתכרמל.
מוסיפים את הגזר והקישואים וממשיכים לטגן קלות ובהדרגתיות מוסיפים גם את הפטריות והשום תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הפריקי וממשיכים בתהליך הטיגון ,לאחר מספר דקות מתבלים עם מלח,פלפל,כמון ומקלות הקינמון.
לאחר ערבוב מוסיפים מים רותחים כחצי ס"מ מעל לתערובת הפריקי, מכסים את הסיר במכסה אטום ומנמיכים את הלהבה. מדי 3-4 דקות מערבבים וברגע שהפריקי ספג את כל הנוזלים ומתחיל הידבקות לתחתית הסיר מסירים מהאש. משלימים טעמים ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ,מערבבים טוב ומגישים

סלט קינואה אדומה עם ירקות קלויים ועשבי תיבול
הקינואה שמוצאה מהרי האינדים שבדרום אמריקה ושימשה כבר לפני 6000 שנה כמקור מזון חשוב ומזין היא כוכבת מטבחי הבריאות בכל העולם וגם בישראל. הקינואה עשירה מאוד בחלבון ביחס לכל דגן אחר  ממשפחת הדגנים. הקינואה עשירה גם בסיבים תזונתיים ובוויטמינים מקבוצת E  ו B עם ערך גליקמי נמוך ומצטיינת במשך זמן העיכול ארוך ובכך גורמת לתחושת שובע.

הגרסה הגלילית שלנו לסלט קינואה אדומה
מרכיבים:

500 גר' קינואה אדומה אשר בושלה מראש במים רותחים לכ-10 דקות ,מסונן ושטוף במים קרים
1 בצל חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה בנונית חתוכה לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
חופן של פטרוזיליה קצוצה
חופן של אורגנו טרי קצוץ
חופן של מרווה ונענע קצוצים
1 לימון טרי
3 כפות שמן זית
1 כפית שמן שומשום
1 כף חומץ בלסמי
מלח אטלנטי
פלפל לבן
1 כף סילאן
מעט גרגירי כוסברה טחונים

אופן ההכנה:
ראשית מפזרים את כל הירקות בתבנית אפיה עם מעט שמן זית ,שום כתוש ומלח ולאחר מכן מכניסים לתנור אפיה בחום של 200 מעלות ל כ-8 דקות אפיה ולהשחמה קלה.
מקררים את תערובת הירקות ושופכים לקערת עירבוב.
מוסיפים את הקינואה ועשבי התיבול ומטבלים עם שאר המרכיבים.
מערבבים טוב ומגישים.

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים