מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
להיות שף 
 

לפניכם פרוגרמה ובה שלד ראשוני להסדרת (רגולציה) מעמד הטבחים והשפים במדינת ישראל. לפניכם הצעה לקריטריונים קבועים לטבח מוסמך, לסו שף, לשף קונדיטור, לשף מטבח Chef de cuisine, לשף ראשי Executive chef, למאסטר שף Master Chef, ולשף מורה/מדריך
 
שף מיקי ניר
 
לאחר הכתבה הקודמת "איפה הטבחים כולם?" קיבלתי כל כך הרבה תגובות מטבחים ושפים שחלקם זועמים וחלקם משלים עם המצב. אז החלטתי להרים את הכפפה ולנסות להעלות על הכתב רעיונות שמסתובבים לי בראש מספר שנים כחומר למחשבה ואולי להנעת תהליך מוסדר.
בנוסף אני רוצה להיתלות באילנות גבוהים, אליחנן מלכיאור ושמוליק מולדובן: "...הסדרה של המקצוע על כן תגרום להסדרת תשלום לבעלי מקצוע לפי רמת ההכשרה שלהם במינימום ולפי הכישורים שלהם ודרישות השוק במקסימום. במקביל איגוד מקצועי שיעסוק בליבת המקצוע קרי השתלמיות, רענונים, קידום מקצועי, ובעיקר הגנה על העובד מפני מעסיקים. הגנה נשכנית כך שמעסיקים לא יוכלו להתיחס לחברים באיגוד כמו לסמרטוטים."
 
טבלת הסמכות
הסמכה לימודים והכשרה ניסיון דרישות נוספות שכר מוצע

טבח מוסמך
קונדיטור מוסמך בוגר לימודי תעודה 
שנת עבודה לא כולל סטאז', במקום עבודה מוכר בחינה מעשית רמה 1
בחינה תאורטית רמה 1 30-40 ₪/שעה
או 3 שנים עבודה במקום מוכר

סו שף
שף קונדיטור בוגר לימודי תעודה 
השתתפות ב-5 קורסים מוכרים 3 שנים כטבח/קונדיטור
2 שנים כאחראי מחלקה בחינה מעשית רמה 2
בחינה תאורטית רמה 2 45-65 ₪/שעה
10,000-15,000 ₪ גלובאלי

שף מטבח
Chef de cuisine בוגר לימודי תעודה השתתפות ב-10 קורסים מוכרים שנתיים בתפקיד סו-שף
עבודה בכל מחלקות המטבח
ניהול של מחלקות עם לפחות 10 טבחים
בחינה מעשית רמה 3
בחינה תאורטית רמה 3 15,000-20,000 ₪ גלובאלי

שף ראשי
Executive Chef בוגר לימודי תעודה ובחינה השתתפות ב-15 קורסים מוכרים שנתיים כשף מטבח או 3 שנים כסו שף אחראי על צוות של 20 טבחים לפחות בחינה מעשית רמה 4
בחינה תאורטית רמה 4 20,000-30,000 ₪ 
גלובאלי
מאסטר שף
Master Chef בוגר לימודי תעודה השתתפות ב- 5 השתלמויות בחו"ל
10 שנים כשף ראשי   בחינה מעשית רמה 5
בחינה תאורטית רמה 5
למו"מ
שף מורה/מדריך בוגר לימודי תעודה ובחינה ברמה השלישית 
השתתפות ב-15 קורסים מוכרים
הכשרה להוראה שנתיים בתפקיד סו-שף
ניהול של מחלקה עם לפחות 5 אנשים בחינה מעשית
בחינה תאורטית
בחינה פדגוגית
הכנת מצגת 15,000-20,000 ₪ גלובאלי
 
הערות
 
טבח מוסמך:
לימודי תעודה ייעשו אך ורק בבתי ספר שקיבלו הכרה מהמדינה. בתי ספר תיכוניים ללימודי המקצוע או בתי ספר ייעודיים.
הוכחה של שנת עבודה מעשית אחת  לאחר עמידה בבחינות הכרחית לקבלת התעודה.
סיום הלימודים ועמידה בבחינות ברמה 1 תקנה תעודת "מוסמך בטבחות" או "מוסמך בקונדיטוריה".
טבח שעבד 3 שנים במקום מוכר במטבח מוסדי המחולק לכל מחלקות המטבח, עם אישורי עבודה מוכחים, יהייה זכאי לגשת לבחינות רמה 1 ועמידה בהן תקנה תעודת "מוסמך בטבחות" או "מוסמך בקונדיטוריה".
סו שף, שף קונדיטור:
לימודי תעודה ייעשו אך ורק בבתי ספר שקיבלו הכרה מהמדינה. בתי ספר תיכוניים ללימודי המקצוע או בתי ספר ייעודיים.
הוכחה של 3 שנות עבודה כטבח מוסמך ועוד שנתיים כאחראי מחלקה במטבח ועמידה בבחינות רמה 2, הכרחית לקבלת התעודה.
שף קונדיטור - הוכחת עבודה של 5 שנים בכל מחלקות הקונדיטוריה.
הוכחת השתתפות בלפחות 5 קורסים של בתי ספר לבישול מוכרים ע"י המדינה.
זכאי למקטורן שף עם תג זיהוי מתאים.
 
שף מטבח Chef de cuisine
לימודי תעודה ייעשו אך ורק בבתי ספר שקיבלו הכרה מהמדינה. בתי ספר תיכוניים ללימודי המקצוע או בתי ספר ייעודיים.
הוכחה של 2 שנות עבודה כסו שף, ניהול צוותים בסדרי גודל של 10 טבחים ומעלה ועמידה בבחינות, הכרחית לקבלת התעודה.
הוכחת השתתפות בלפחות 10 קורסים של בתי ספר לבישול מוכרים ע"י המדינה.
זכאי למקטורן שף עם תג זיהוי מתאים.
 
שף ראשי Executive chef
לימודי תעודה ייעשו אך ורק בבתי ספר שקיבלו הכרה מהמדינה. בתי ספר תיכוניים ללימודי המקצוע או בתי ספר ייעודיים.
הוכחה של 2 שנות עבודה כשף מטבח או 3 שנים כסו שף, ניהול צוותים בסדרי גודל של 20 טבחים ומעלה ועמידה בבחינות רמה 4, הכרחית לקבלת התעודה.
הוכחת השתתפות בלפחות 15 קורסים של בתי ספר לבישול מוכרים ע"י המדינה.
זכאי למקטורן שף עם תג זיהוי מתאים.
 
מאסטר שף Master Chef
לימודי תעודה ייעשו אך ורק בבתי ספר שקיבלו הכרה מהמדינה. בתי ספר תיכוניים ללימודי המקצוע או בתי ספר ייעודיים.
הוכחה של 10 שנות עבודה כשף ראשי ועמידה בבחינות רמה 5, הכרחית לקבלת התעודה.
הוכחת השתתפות בלפחות 5 השתלמויות מקצועיות בחו"ל של בתי ספר לבישול מוכרים.
זכאי למקטורן שף עם תג זיהוי מתאים.
 
שף מורה/מדריך
לימודי תעודה ייעשו אך ורק בבתי ספר שקיבלו הכרה מהמדינה. בתי ספר תיכוניים ללימודי המקצוע או בתי ספר ייעודיים.
הוכחה של 2 שנות עבודה כסו שף, ניהול צוותים בסדרי גודל של 10 טבחים ומעלה ועמידה בבחינות רמה 3, הכרחית לקבלת התעודה.
לימודי קורסי הוראה ועמידה בבחינות. 
הכנת מצגת הוראה.
הוכחת השתתפות בלפחות 10 קורסים של בתי ספר לבישול מוכרים ע"י המדינה.
זכאי למקטורן שף עם תג זיהוי מתאים.
 
נוסיף על זה קצת מתמטיקה:
טבח מוסמך יהיה לפחות בן 22 (אם שרת גם בצבא או בשרות לאומי)
סו-שף לא יכול להיות לפני גיל 27
שף מטבח יקבל דרגה רק בגיל 29
שף ראשי יוכל להנות מהמעמד רק בגיל 30-31
ומאסטר שף לא יוכל להגיע לדרגתו לפני גיל 41
ישנה חשיבות רבה לבגרותו הביולוגית והנפשית של השף וקיימות דוגמאות של אין ספור "שפים" שהגיעו למעמדם בזמן קצר ובגיל צעיר, ולא החזיקו מעמד.
 
זהו שלד ראשוני להסדרת מעמד הטבחים והשפים במדינת ישראל. אני מאמין שישנם עוד המון סעיפים ותתי סעיפים שיש לקיים עליהם דיון מעמיק ו"לסגור פרצות" כדוגמת: האם שיפודייה ראויה להיקרא "מקום עבודה מוכר"? מה ילמדו בבתי הספר? אלו קורסים מהווים הכרה בהשתלמות מקצועית?  מה עושים עם השפים הקיימים? ועוד כהנה סוגיות ותהיות שיש לתת עליהן את הדעת.  
לשם כך יש לגייס חברי כנסת, משרד התמ"ת ומשרד התיירות, התאחדות בתי המלון, איגוד המסעדות, ההסתדרות ועוד כהנה גופים העוסקים בתחום.
 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים