יין אדום ישמח וגם יבריא לבב אנוש
מתוך כנס "תזונה מונעת – איחוד כוחות", ליקט וערך חיים פלטנר

* פרופסור מיכאל אבירם
מנהל המעבדה לחקר ליפידים ומכון לגסי - הריטג' למחקר רפואי ברמב"ם ובפקולטה לרפואה של הטכניון בחיפה


 

 

במסגרת מחקריו של הפרופסור מיכאל אבירם אחר חומרים נוגדי חמצון נבדקו 30 סוגי פירות וירקות. לקו הגמר הגיעו בסופו של דבר ליקוריץ -  אניס, יין אדום וכמובן הרימון, שבו נתגלו האנטי אוקסידנטים הכי פעילים. אשר ליין האדום, יתרונו נובע מכך שמחיצת הענבים והשארתם עם הקליפה לתקופה ארוכה בחביות, גורמת לכך שהאנטי אוקסידנטים המצויים בקליפת הענב ממוצים לתוך היין האדום, והאלכוהול שנוצר בתסיסתם  עוזר לספיגתם. אגב, יין לבן הרבה פחות יעיל כאנטי אוקסידנט מאחר שהענבים הלבנים נמחצים לזמן קצר בלבד והקליפות מסולקות.

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...
+ שלח משוב