מבזק  חדשות
 
הרשם לקבלת עדכונים
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
תפקיד/מקצוע

Wine Israel
מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
חדש ביקבי ברקן: מרסלאן- זן חדש בסדרת ספיישל רזרב
3/2/16
דיתה שמואלי, שירות מזון+ 

 
 

ראשון הבציר לשנת 2013

רבות נאמר במהלך ההיסטוריה אודות יין, אהבה ועל מה שביניהם, על הניחוחות הארומטיים המסחררים, על הפעולה הזוגית שבטקס השתייה ועל הצבע האדום המפתה. המרסלאן ילווה בהרמוניה כל סעודה אינטימית לאוהבים השנה.

אודות המרסלאן של 'יקבי ברקן':
זן המרסלאן הוא זן צרפתי אשר נוצר מהכלאה של קברנה סוביניון וגרנאש. מקורותיו של המרסלאן מגיעים מחבל לנגדוק שבדרום צרפת. שם בעיירה מרסייאן על גדות הים התיכון ייצר פול טרואל בפעם הראשונה בשנת 1961 את הזן.
אנחנו בברקן מגדלים את זן המרסלאן בכרם תל צפית, בשפלת יהודה. איזור זה מתאפיין באקלים ים תיכוני מובהק בעל טמפ' יחסית גבוהות במהלך השנה. נתוני טרואר אלו דומים מאוד לנתונים הקיימים בחבל לנגדוק, ותורמים לכך שהגפנים גדלות בצורה אופטימלית.
המרסלאן מבשיל יחסית מוקדם בעונת הבציר ומגיע למיכלי התסיסה יחד עם הענבים הראשונים מאיזור השפלה. לאחר תסיסה יחסית חמה של 25-27 מעלות היין עובר ליישון בחביות עץ למשך שנה. מתוך חביות אלו, שילוב של חביות חדשות ומשומשות הביא ליצירת היין הייחודי הזה.

רשמי טעימה
ליין גוון שני-בריק (Brick) ואף המשלב פטל שחור, דובדבנים ותותים, לצד עשבי תיבול, עלי טבק ונגיעות קינמון. עומק הפרי המשקף פירות יער נעטף בתיבול של עץ אלון מתקתק המוסיף למורכבות. סחרור נוסף חושף אלמנטים של ליקריץ ושומר בשילוב שוקולד מריר.
בפה, הגוף בינוני והחמיצות טובה ומרעננת את החך. שלל פירות אדומים-שחורים כגון פטל שחור, שזיף אדום ואף תפוחים מציפים את חלל הפה בהרמוניה פירותית הנתמכת במבנה טאנינים מעודן ופריך, אשר עוטף את החך ומוסיף למורכבות היין. הסיומת ארוכה, ומלאה בטעמי פירות בתשלובת קרמל וקינמון.

הבציר
שנת הבציר 2013 הייתה שנת בציר נפלאה. החורף שקדם לה התחיל יחסית מוקדם והיה מלווה בגשמים רבים. לאחר טמפ' גבוהות מהממוצע במהלך החורף היה נראה שהבציר יקדים, אך חודשי יולי ואוגוסט הקרירים הפתיעו, וגרמו להבשלת הפרי בצורה אופטימאלית. החודשים הקרירים הביאו להדרגתיות מושלמת בהבשלת הפירות ולמרות הבציר היחסית מוקדם של המרסלאן, דבר רגיל כשלעצמו, הפרי הגיע במצב האופטימלי ליקב ומשם המשך העבודה הייתה קלילה.

?     בציר: 2013
?     הרכב הזנים: 92% מרסלאן, 8% קלאדוק
?     איזור גידול: כרם תל צפית
?     יישון: 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי
?     אלכוהול: 12.5%
?     משקל סגולי: 991.3
?     חומצה כללית: 5.55
?     pH: 3.6
מחיר:  כ- 70 ₪ לצרכן

 

הרשמו כאן חינם לקבלת עדכונים ממזון+
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים