מבזק  חדשות
 

 
Wine Israel


מחירים לנוחותך




קייטרינג

אינדקס חברות קייטרינג:
קראו ביקורות, וערכו
השוואת מחירים

www.cateringo.co.il

 
קטלוגים דיגיטליים

 
 
תערוכת IBA 2018, יומן מסע



שליח מזון+ ביקר בתערוכה הגדולה והמובילה בעולם בתחום האפייה והקונדיטוריה, ומביא כאן דיווח מקצועי מפורט, המתובל בחוויות אישיות, שמתארות את האווירה המדהימה בתערוכת IBA  אשר כללה 1375 מציגים מ-50 מדינות.
 
איציק בכר, מינכן
 
בכנס העיתונאים הרשמי שהתקיים בקומה העליונה של מתחם התערוכות הענק במינכן Munich Messe  המספרים הצביעו על גידול בכוחה של התערוכה: 1375 מציגים מ-50 מדינות - נתון שקשה להתחרות בעוצמתו. המשפטים הראשונים של הדוברת היו יומרניים: "iba מובילה את ענף האפייה"' וכן "iba מאגדת ומרכזת את כל החידושים בכל תחומי ענף האפייה והקונדיטוריה בעולם". הדוברת לא הגזימה. תערוכת 2018 iba  שהתקיימה לאחרונה היתה גדולה יותר, דינמית, רעננה, מעניינת יותר, ובהחלט כללה והכילה את כל מה שקשור לענף האפייה  והקונדיטוריה.

אולי הדוברת קצת נסחפה בהמשך דבריה: "כחודשיים מאז הסתיים המונדיאל ברוסיה, עיני כל העולם נשואות למינכן"... נו באמת...  בעיני ובעיני קולגות מהתחום היא צודקת, ענף האפייה בארץ ובעולם מתנהל סביב האירוע המרכזי המתקיים במינכן אחת לשלש שנים.
 
עצמה ב-12 אולמות
בקרון הרכבת המובילה לתערוכה התנגן בליל שפות: רוסית, ערבית, אנגלית, איטלקית ועוד. משלחות מגיעות מכל העולם. בכניסה המזרחית ל Munich Messe קבוצה של 12 יפנים מצטלמים, ועוד קבוצה גדולה של ספרדים לבושים בחליפות ייצוג ונראים כמו נבחרת אולימפית.....אני לא מבין איזה גודל מפעל זה ששולח כל כך הרבה נציגים? אצלנו גידרון הגדולה שלחה 6 נציגים, פילסברי 6 נציגים, מי שולח משלחות כאלו?

על מסך ענק בלובי הכניסה האינסופי מוקרן קליפ המלווה במוזיקה קצבית. מדובר במיזם חדשני מדהים, סיור וירטואלי בחמש מאפיות נבחרות בעולם. אני מיד מסמן ביומן: ביתן 3B חייב לבקר. מדובר בעשרות מצלמות המותקנות דרך קבע במאפיות שכל אחת מהן שווה נסיעה נפרדת. ביוון, גרמניה, איסלנד, אוסטריה וארה"ב. כמובן מאפיות ברמות על שנבחרו בקפידה. במקום לעלות על אוטובוס ולצאת לסיור, הקהל מתבקש להיכנס לחלל חשוך, להתקין משקפת תלת מימד ולהתחיל סיור וירטואלי בחמש מדינות... מדובר בריאליטי, לא בצילום מחמיא פרסומי, אלא בתוכנית ריאליטי במיטבה.

התערוכה משתרעת על פני שטחים נרחבים; 12 אולמות ענק מופרדים על ידי מדשאות מטופחות. חשוב לעצור וללמוד את מפת התערוכה לפני שמתחילים לסייר.  מסמנים נקודות ודאיות שאליהן חייבים להגיע, ואז רשימת מסלול. רק אז יוצאים לדרך. אחרת גם מבקר ותיק ובעל נסיון ככל שיהיה, מאבד פוקוס, ונקלע לסיורים מתישים ולא יעילים. ראו הוזהרתם.

12 אולמות ענק במתחם  Munich Messe  בהם מציגים כל מובילי הענף, כל חברות הענק ותאגידי האפייה, לפי חלוקה לתחומי פעילות. התערוכה מהווה פלטפורמה מלאה להבנה ולהכרת עולם האפייה, מספקת תשקיף מלא על הענף כולל כל הנגזרות שלו. מדובר על תעשיות ענק, ובהתאם לכך עוצמת החוויה שמספקים הביתנים. כמובן שיש מציגים טובים חדשניים ומעניינים שהם לא חברות ענק, ביתנים רבים ומסקרנים, חלקם מעוצבים ומדהימים, חלקם ענייניים ומינימליסטים. המבקר קובע לעצמו בתכנון המקדים נקודות עוגן שאליהן הוא מתכוון להגיע, זאת על פי הצרכים שלו. אבל דעו לכם, הרעיונות הגדולים חבויים בביתנים הקטנים. אסור לפספס. אנשי הענף בישראל נראים תמיד עייפים ומרוכזים בזמן התערוכה, כל אחד מאיתנו 'חורש' את 12 האולמות לאורך ולרוחב, כל שביל וכל פינה נבדקים, כי כל אחד מאיתנו מתכנן לחזור לארץ עם 'הדבר הבא'. כולם רוצים להביא לארץ רעיון פורץ דרך, חדשני, מיוחד... יש גם יצרנים מישראל  שמשחקים במגרש של הגדולים, מציגים חדשנות ומוכרים בכל העולם. אחד מהם, למשל, הוא מפעל גילרו שעושה חיל עם המותג הבינלאומי CAKE ART – גאווה ישראלית.
 
מכונות ועוד
יצרני המכונות כמובן שולטות על שטחים נרחבים. הם מציגים קווי ייצור פעילים ובשעות מסוימות מייצרים לעיני הקהל עוגות, עוגיות, לחמים, בגטים והכל כל כך מושלם, הכל נקי, האופים לבושים מדים ייצוגיים צחורים, הדיילות מדגמנות לך קרואסון פרמיום, התנורים כל כך חדשניים ונקיים שבא לך לגור בהם... שלא תיגמר לי התערוכה הזאת לעולם.

וליצרני חומרי גלם; גם פה מדובר בחברות ותאגידי ענק  המייצרים ומשווקים שמנים, קמחים, בסיסיי קרמים, מליות פרי, שוקולד, תערובות, משפרי אפייה (טבעיים, אנזימתיים - זה הכיוון בשנים האחרונות), מדובר בחברות אשר מתחרות  על עתיד הענף, יש להן מעבדות בכל מפעל ובהן מדענים, מהנדסי מזון, טכנולוגים ותזונאים העובדים מבוקר עד ערב על פיתוח. תאגידי חומרי הגלם מתנהגים ומתפתחים כמו מפעלים בתחום הרפואה. הם המבשרים והקובעים את הטרנדים שאותם אנו נאמץ בעוד  שנים.
ובכן, מה יש בענף  שלנו חוץ מחומרי גלם ומפעלי ייצור? יש כוח אדם וחנויות מכר, המעבירות חוויית אפייה וקניה לקהל הקונים. בכוח אדם מטפלים בגרמניה (ובאירופה כולה) ללא הרף ומשקיעים משאבים רבים בבנייה וחינוך של כוח אדם צעיר ומיומן.

בביתן B3 התקיימה אליפות העולם לצעירים עד גיל 26, בחסות ממשלת גרמניה. איגוד  האופים האירופאי U.I.B יזם וארגן אליפות שכל מטרתה היא לחזק ולהאדיר את תדמית הענף, חמישה מאסטרים (אחד מהם הוא ג'קי חזן שלנו) נבחרו לשפוט בתחרות על מנת לחזק ולהגדיל את כמות הצעירים שיבחרו בענף האפייה כמקצוע ודרך חיים. ידידי, המאסטר בייקר ג'קי חזן, אירח אותי בחדר הבקרה הפרטי של השופטים.
חנות מכר למאפים - משפט צנוע ופשוט לכאורה - אבל אני מוצא את עצמי מקדיש לנושא הזה כמעט את כל חיי המקצועיים. אני לא היחיד, מתחמי חברות הקונספט בתערוכה היו כרגיל המתחמים המרגשים ביותר עבורי. גם כאן מדובר במעצבי על, שבנו אימפריות עיצוב, ייצור והקמה של בתי מאפה. אתה יכול לבוא עם שרטוטי הרצפה של הנכס ששכרת בישראל, ולקבל ייעוץ ואופציות מדהימות של תכנון ועיצוב. כמו כן בנייה והקמה. רק תבקש ותיתן מקדמה של 100,000 אירו ויבנו לך את מאפיית חלומותיך...

אצלי כל יום בתערוכה מתחיל בישיבה מפנקת בלובי העיתונאים: אין תור בכניסה, יש כיבוד משובח, יש מזכירת מערכת, יש אינפורמציה בשפע. נחמד להכיר עיתונאי מרוסיה, עיתונאית מזון מארה"ב. מדובר במקצוענים שלא זזים בלי הלפטופ שלהם, וגם את תוכן השיחה איתי הם מקלידים... לימיני נערכת ישיבה של 8 עיתונאים גרמניים. "האם זה אירוע כל כך חשוב?" שאלתי אחת מהן כשהתפזרה הישיבה, והיא הסבירה לי שעורך המגזין החליט לקיים את ישיבת המערכת השבועית בשטח התערוכה, במקום במערכת שנמצאת במינכן. בכל מקרה האווירה נעימה, ומפה גם אפשר להשקיף על המוני המבקרים ולתכנן בשקט  את היום.
 
בעיניים שלי
החוויות רבות, הרישומים ארוכים. אציין רשימה חלקית של חוויות, המלצות, פגישות, תגליות ונושאים מעניינים מהתערוכה.

סיור מאפיות ווירטואלי -  ממש סטארט אפ, איך לא חשבתי על זה? אתה שם מסכת עיניים ומרחף לסיור ווירטואלי בתלת מימד  לחמש מאפיות מהמדהימות הקיימות בעולם, בכל מאפייה עשרות מצלמות ואתה מנתב את דרכך בין אולמות הייצור לחנות המכר של המאפייה המדהימה ביוון ואז עובר למאפייה בגרמניה, אוסטריה או בסן פרנסיסקו, אתה שומע ורואה הכל בlive, לא יאומן. פרוייקט יומרני מושקע שכנראה יהפוך לעסק פורה ומתגמל מאוד בשנים הקרובות.

בכניסה לתערוכה הציעו לי להוריד אפליקציית ניווט. לא הורדתי והצטערתי על כך. אפליקציה יכולה לעזור בהתמצאות, חזרה לנקודה מסויימת, או איתור לפי נושאים.

את מושיקו מזרחי (א.מ פתרונות אפייה) פגשתי בביתן של חברת ESCHER – יצרן איטלקי מוביל וידוע המתמחה בייצור מלושים תעשייתיים. החידוש העכשווי הוא מיקסר דאבל ג'קט, בעל מנגנון שליטה על טמפרטורת הבצק. ללא צורך בתוספת קרח למים המוספים.  מושיקו הוא איש שטח וותיק, במקור הוא התחיל כטכנולוג מזון במפעל בצק מוביל, עם השנים התפתח להיות בעל מאפיות וכן מפיץ ויבואן של ציוד למאפיות. מושיקו מדווח לי בגאווה שהוא מייצג מעכשיו את חברת ESCHER  בארץ וזהו קרש קפיצה עבורו למגרש של המובילים.
 
פסי ייצור
רובוטיקה - יוסי גוטליב המייצג בין היתר את חברת RONDO  בארץ, הציג בפני את הרובוט החדש שיודע להעביר ולסדר את המוצרים מפס הייצור למגשי אפייה וישר לעגלות. חיסכון עצום בכוח אדם. גוטליב מוביל אותי לקו החדש 'הקרומאסטר' קו ייצור לא גדול, המתאים למאפיות בינוניות בגודלן. במקום לייצר ולגלול כל שורה בנפרד יודעת המערכת החדישה לעבוד על 3 שורות במקביל. החידוש הנוסף המכונה מכופפת את הקרואסונים לצורת סהר (זוכרים את השיר של אריק איינשטיין 'מכופף הבננות', אז זהו - גם הכיפוף כבר לא ידני). גוטליב מוביל אותי לראות את מערכת ה  זנת הבצק MIDOS וממשיך לכיוון מכונה מדהימה חדשנית לענף לחם ארטיזני, שם המכונה RONDO ARTIZANA תוך כדי יוסי מעדכן אותי בהתלהבות שכבר נמכרו 7 'קומאסטרים' בארץ . אחד מהם לחברת בונז'ור. (אולג טרחוב מהנדס המפעל של חברת בונז'ור גאה ברכישה ולוטש עיניים לרובוט של חברת RONDO. זה היעד הבא של אולג רק שבינתיים אין לו תקצוב, עניין של זמן. כידוע לכם בונז'ור היא חלק מתאגיד אוסם בישראל.

האוניברסיטה –  עמי רצון מחברת א.ס סוכנויות הוא אחד שיכול לפרק ולהרכיב כל קוו ייצור שהוצג בתערוכה, אני יודע זאת בוודאות, עבדנו יחד בחברת בונז'ור במשך עשר שנים, הוא היה מפרק ומתקין קווי ייצור במפעל בונז'ור הישן. עשרות פטנטים ושדרוגים רשומים על שמו בקרב אנשי ענף האפייה. ואני שואל אותו: מה אתה עושה פה במינכן? התשובה שלו "באתי ללמוד." עמי הוא מנהל וקואצ'ר טכני של לקוחות חברת א.ס בישראל, בשבילי א.ס זה תנורי ZUCCHELLI  הנמצאים כמעט בכל עיר וכפר בישראל. אבל הסוכנות הוותיקה והמצליחה הזאת התפתחה לחברת ענק בשוק הישראלי הבונה קוויי ייצור למאפיות ולקונדיטוריות.

את אותה שאלה הפניתי לכל עמית מקצוען שפגשתי בתערוכה. את אורי וניסים יעיש אני פוגש בשטח התחרות. אורי מתמוגג מכך שג'קי חזן יושב בפאנל השופטים הבכירים באירופה; "אני מגיע ל-iba ברציפות ובאדיקות כל שלוש שנים", מספר לי אורי יעיש. "לראשונה הגעתי לפני 21 שנה. בשנים הראשונות, למדתי וסגרתי פערים בתחום תבניות אפייה ועגלות מיוחדות לתנורים, ממש למדתי קשרתי קשרים מקצועיים וקידמנו את המפעל שלנו" - ממשיך אורי ומתנתק לרגע מההתרחשות סביבנו, "בתערוכות הבאות המשכתי להתעדכן, ללמוד, כיום מבחינה מקצועית חברת יעיש נירוסטה מייצרת ברמות האירופאיות הגבוהות, אומנם אנו לא עובדים בקווים אוטומטיים, אבל היכן שאפשר ומצדיק הכנסנו אוטומציה." 

CHAINA PAVILION - בחלק מהאולמות  שכרה ממשלת סין שטחים עבור נציגי השוק הפרטי שלה, הסינים בכל התערוכות מתאפיינים בתכל'ס: כל ביתן כולל כיסא, דלפק, דוגמאות מוצרים ומחירון, רוצה מוצר. תצביע מה אתה רוצה? בבקשה זה המחיר. יש עסקה? כך הם עובדים החל ממוצרים חד פעמיים בתחום אריזות וכלי אוכל ועד קווי ייצור גדולים. הסינים מציגים מוצר ומחיר.
 
ישראלים בתערוכה
 את רונן אבקסיס (אדיר סוכנויות) אני פוגש יחד עם עמיתי הוותיק אהרון טל מלחמא. רונן מתלונן שהוא לא הצליח לראות ולהרגיש את התערוכה. איך?  "אנחנו כבר ביום השלישי", מקשה עליו אהרון טל, "אני רץ מפגישה לפגישה, אני לא מצליח להרים את הראש מהחוזים והתוכניות. הלקוחות רוצים לדעת כל פרט ולקבל הדגמה לפני כל סגירת עסקה", מדווח רונן. "נו, ולפחות היה לך סגירת עסקאות?" כן, עונה לי רונן בסיפוק רב ומתרווח על הכיסא, "תהיה לי שנה עמוסה ומאתגרת מאוד, רק כדי להצליח ולעמוד בכל בהתחייבויות שיש לי עד עכשיו והתערוכה עוד לא נגמרה. כנראה שאצטרך לתגבר את המחלקה הטכנית בעוד שני עובדים מקצועיים ורכב שרות נוסף. למכור זה רק חלק מהעבודה, לתחזק ולתת שירות זו המקצועיות שלנו." 

רונן אבקסיס, מאדיר סוכנויות (דור שני בחברה) מייצג בארץ אשכול יצרני  מכונות, קווי ייצור ותנורים מאירופה; .POLIN CSC  SATORI.  RAM .SELAMI וחברת MIXER הן חלק מהמותגים שרונן מייצג. 
מי לא מכיר את לחם ליאור מאזור התעשייה של כפר סבא? אם אתם לא מכירים - הפסד שלכם. שווה לנסוע אליו בסופ"ש ולעמוד בתור, כי המאפים של ליאור כבר מזמן הפכו אותו לגיבור מקומי. להפתעתי בביקורי בביתן של חברת BONGARD  קיבלתי אישור רשמי מפי המנהל הטכני Raphael Bornert שליאור גולן הידוע כליאור לחם מכפר סבא הוא הנציג הרשמי של BONGARD בישראל. Raphael הסביר לי על הייחוד של התנורים, הדגים והראה לי את מערכת צינורות האדים, מערכת ייחודית המחממת את מדפי האבן בתנור BONGARD קלסי. "אומנם עברנו לבעלות תאגיד עלי גרופ המונה 70 חברות אבל אנו שומרים על הייחוד. המפעל הראשי הנמצא באזור אלזס  מייצר את התנורים ומפעל שני נמצא באיטליה ומייצר את יתר הציודים." Raphael נמצא בחברת BONGARD כבר 25  שנים מסביר לי את ההחלטה לבחור דווקא בקונדיטור ליאור גולן כנציג וסוכן מסחרי: "העדפנו שאופה מקצוען אמיתי ייצג אותנו, ליאור הגיע אלינו לפני שנה ורכש תנורים ועוד ציוד למקום החדש שלו. תוך כדי המשא ומתן והבדיקות הטכניות התחזק הקשר בצורה הדדית. ליאור מצייד את כל המאפייה החדשה שלו בציוד שלנו, כאשר גולת הכותרת היא ה PANEOTRAD מערכת קטנה וחדשנית  שבעזרתה מייצרים במאפיות רבות באירופה לחם טרדישיונל (לחם מחמצת מסורתי), מכונה המייצרת באגטים, לחמניות ולחמים מבצק מחמצת עתיר מים"

חברת גילרו, המייצרת בארץ דפי סוכר ועוד מגוון מוצרים בקטגוריית CAKE DECORATION, הפתיעה עם ביתן מאוד אקטיבי ופעיל. שוקולטייר הולנדי ייצר קוביות שוקולד לבן עם הדפסים באיכות מדהימה כמובן בעזרת שקף טרנספר המצופה בחמאת קקאו, זהו המוצר העיקרי של גילרו (או בשמה הבינלאומי CAKE ART). אבי גלברד המנכ"ל והבעלים הסביר לי בהתלהבות על דרכה של  CAKE ART  מאז ההקמה שהיתה לפני כשנה, כולל קניית מפעל בהולנד. הייצור רובו ככולו מתבצע בישראל במפעלי גילרו בבית שמש. "אנו מייצאים דפים אכילים (דפים עליהם מדפיסים ומקשטים עוגות יום הולדת), בצק סוכר, קרמים בשפופרות ועוד עשרות מוצרים בקטגוריית CAKE DECORATION  ומשווקים לרשתות בכל העולם", מדווח לי אבי גלברד, "התחלנו בארה"ב ואוסטרליה המשכנו והגענו לשווקים הענקיים בהודו, דרום אפריקה מקסיקו, ניו זילנד, צ'ילה וכיום כיוון ההתפתחות שלנו לכיוון קניה, אוגנדה ועוד יעדים רחוקים". 
 
גאווה ישראלית
 "באירופה אופה-קונדיטור בן 26 הוא מקצוען בשל עם נסיון רב", פותח ג'קי חזן וממשיך: "אצלנו מתחיל המסע המקצועי אחרי הצבא. קונדיטור בגיל 26 הוא בוסר, הוא עדיין לא בשל, לכן החלטתי לא לשלוח לתחרות הזאת אופים מישראל", ממשיך ג'קי ומסביר: "כאן בגרמניה הם מתחילים ללמוד את המקצוע, תוך כדי גם עובדים ומתמקצעים. אופה בן 26+ יש לו כבר 10 שנות ניסיון אם לא יותר. אבל גם פה באירופה חסרים תמיד אנשי מקצוע, והממשלות מקציבות משאבים רבים לחינוך ולימודי תעודה. כמובן שהתחרות היא רק קצה הקרחון של הפעילות הרבה, בצמוד לתחרות הקצתה הנהלת התערוכה שטח ענק שקיבל את הכותרת: iba ACADEMY   התקיימו סדנאות יצירה ואפייה לקהל הרחב, זוהי עוד דרך לקרב את הציבור למקצוע הקונדיטוריה, במוך לשטח התערוכה על שטחים יקרים ומרכזיים הציגו בתי הספר השונים את יצירות תלמידהם, ושטח זה בעצם הוקדש לרישום ולהחתמת תלמידים חדשים, כוח עבודה איכותי וצעיר לתחום האפייה והקונדיטוריה.

ובחזרה לתחרות ולג'קי שלנו:" שלושה אופים שכבר זכו להכרה מקצועית וזכו בתחרויות במדינות שלהם, ייצגו כל מדינה. במקצים לחם, עוגות שמרים ופיסול. נדרשת מהמתחרים חדשנות, דיוק, יופי וכמובן טעם- כלומר שלמות בביצוע ובתוצר הסופי. אנו נותנים לדור הצעיר את הבמה המרכזית" - מסביר לי ג'קי - אבל הם עובדים בסטנדרטים ולפי החוקים והתקנות המחמירות של האליפויות הבוגרים. אין הקלות. והצעירים נותנים פה הצגה נדירה"... מתמוגג ג'קי וממשיך: "אסור לי בשלב זה לחשוף מי עומד לזכות, אבל אני סומך עליך שלא תדבר על זה והכתבה תתפרסם כבר אחרי התחרות, אומר לי ג'קי בחשיבות "בוא תראה את הצרפתי: "ילד בן 21 הולך לזכות במקום הראשון, יש לו כישרון מיוחד בידיים, הוא עושה אהבה עם הבצק, ולא פחות מרשים הוא האלוף הסיני. באמת הרמה פה מדהימה, כבוד הוא לי לבחון ולשפוט את הטובים בעולם" -מסיים ג'קי.  גאווה ישראלית, כבר אמרנו?

הרשם חינם לקבלת עדכונים!
דואר אלקטרוני *
שם פרטי *
שם משפחה
תפקיד/מקצוע *

Go Back  Print  Send Page
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית

יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה
לצפייה באינטרנט, בסמארטפון ובטאבלט
לארכיון מזון+
 
תערוכות, כנסים וימי עיון
 


 
אתר השפים ICPA
(בחסות מזון+) 
 
התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל - ICPA
www.icpa-israel.co.il

 

ספר דיגיטלי, מגזין דיגיטלי,
קטלוג דיגיטלי, חוברת דיגיטלית

דיגיטלר
המרת חוברות לתצורה דיגיטלית
http://www.digitaler.co.il
 הוספה למועדפים    |   חזור למעלה    |    הפוך לעמוד הבית    |    מפת האתר    | 


 © כל הזכויות באתר זה שמורות לחברת מירב-דסקלו הפקות בע"מ

לייבסיטי - בניית אתרים