מתכוני בשר באדיבות שף ברק יחזקאלי ושף יניב גור אריה ליד מרדכי
4/5/16
דיתה שמואלי, שירות מזון+
נתח קצבים צרוב במייפל ופלפל שחור שף ברק יחזקאלי ליד מרדכי
מצרכים
• נתח קצבים בעובי 2-3 ס"מ
• מייפל יד מרדכי
• פלפל שחור גרוס
• שמן זית
הוראות הכנה
• בקשו מהקצב נתח קצבים בעובי 2-3 ס"מ, שינקה ויכין אותו לצריבה על מחבת
• בבית חממו מחבת עם תחתית עבה על אש גבוהה 10 דקות (אל תיבהלו אם היא מעלה עשן) מרחו את הנתח בשמן זית ופזרו פלפל שחור גרוס גס בנדיבות
• צרבו את הנתח דקה מכל צד ואז מרחו אותו בעזרת מברשת במייפל מכל צדדיו והמשיכו לצלות דקה נוספת על כל צד. (הנתח צריך להיות מעט רייר במרכזו
• הניחו על קרש עץ למנוחה של 3 דקות. פרסו לפרוסות בעובי 1 ס"מ, פזרו מעט מלח גס מעל, ונראה כמה זמן זה ישרוד :)
סלסה של עגבניות מעושנות שף ברק יחזקאלי ליד מרדכי
· מניחים רשת צליה/מחבת גריל על להבה גבוהה ומחממים היטב
· עליה מניחים 5 עגבניות מגי שלמות עם ענף מרווה ושורפים אותן היטב מכל צדדיהן (רק עד שהקליפה שלהן משחירה)
· מעבירים את העגבניות ועלי המרווה לקרש, קוצצים אותם גס יחד ומעבירים לקערה
· קולפים וקוצצים שן שום
· מתבלים את העגבניות בשום, הרבה שמן זית ומלח אטלנטי לפי הטעם
· טובלים לחם קרוע ונותנים ביס
כנפיים ברוטב צ'ילי שום שף יניב גור אריה ליד מרדכי
מצרכים:
· כנפיים (15 יח')
· 3 תפו"א חתוך לקוביות
· בקבוק רוטב צילי שום של יד מרדכי
איך מכינים?
מערבבים כנפיים עם קוביות תפוח האדמה ובבקבוק רוטב צ'ילי מתוק ואופים ב - 220 מעלות, 25 דקות.
כניסה חופשית
למהדורה הדיגיטלית יש להקליק על השער ולהמתין לטעינה